Bethesdas utgivarföretag Zenimax hotar med rättsliga åtgärder om inte Ios-appen Dragon Shout försvinner.

#Skyrim-utvecklarna #Bethesdas moderföretag Zenimax hotar med rättsliga åtgärder om inte Ios-appen Dragon Shout plockas bort från app store. Det är ett gratisprogram som ger dig full överblick över Skyrims världskarta, samt låter dig markera viktiga platser och dylikt.

Dragon Shout-utvecklaren har fått ett besked om att appen anses vara upphovsrättsintrång, men #Apple har ännu inte vidtagit någon åtgärd eftersom de anser att "Zenimax inte specifierat exakt vad appen överträder".

Utvecklaren bakom appen påstår att han eller hon flera gånger försökt kontakta Zenimax för att få reda på vad exakt de motsätter sig.

– Jag gjorde mitt bästa för att försäkra mig om att appen inte orsakade några överträdelser. Jag kollade upp amerikanska varumärken och copyrights för "Dragon Shout" och vid tillfället fanns det inga. Kartan är ritad för hand. Jag använde medvetet ingen grafik eller fras som på något sätt kan ägas av Bethesda. Så jag är fortfarande inte säker på vad de menar att appen överträder, säger Dragon Shout-tillverkaren.

Kanske kan det faktum att en officiell Skyrim-karta är på gång ha något att göra med att Bethesdas advokater gått i spinn, vilket inte är första gången.

Snarare, "This is why we can't steal what we want,, F you, the law!!" 22/05 nej Zenimax har outsourcat det till ett advokat företag som företräder dom och har i uppgift att skydda deras copyrights. nu verkar det som att iallafall bethesda inte har något att säga till om i frågan så borde Zenimax ha något att säga till om men... 20/05 Det finns egentligen bara ett sätt att visa missnöje på ett sätt som Zenimax förstår och det är att inte köpa deras produkter. Man kan diskutera fram och tillbaks hur länge man vill men när det kommer till kritan och röfven så är det egentligen bara att... 20/05 Nu är det ju inte advokaterna som stämmer dem, utan företaget. Inte för man har advokater på ett företag till att börja med, utan det är bolagsjurister. Att skylla en stämning på juristerna dock är som att klaga på butikens priser till kassörskan. De... 19/05 Är det fjärde eller femte gången advokaterna bråkar sen Skyrim släpptes? Nu får dom ta och ge sig, sånt här trams orsakar bara dålig PR, jag har slutat köpa ZeniMax ägda spel sen det här tramseriet började 19/05 Det är ju Zenimax som apar sig, folket på bethesda har inte mycket att säga till om det. Det var ju samma sak när Zenimax försökte stämma mojang. Zenimax kör business above all, bethesda utvecklar spel. 19/05 Förmodligen så det ligger till. Vidrigt. 19/05 Kittlades i magen när du nämnde dessa namn, satan va dagens spelföretag är kassa. 19/05 funderar allvarligt på att avboka dishonored pga deras jävla skitstil de kör mot FANS. Snacka om business above all...... 19/05 Diablo III är det nya Skyrim... 19/05
Skicka en rättelse