Distributionskostnaderna för att sälja spel via Origin kommer inte att omfattas av Kickstarter-finansierade spel, avslöjar Electronic Arts.

#Electronic Arts meddelar att distributionskostnaderna för att sälja spel via Origin inte kommer att omfatta de Origin-titlar som finansierats via Kickstarter. Gratiserbjudandet gäller de 90 första dagarna efter spelets lansering.

– De små utvecklarnas idé om att låta allmänheten finansiera kreativa spelidéer är inget annat än fenomenal. Det är också otroligt hälsosamt för spelindustrin. Spelare världen över förtjänar chansen att spela varje bra spel, och genom att avstå från distributionsavgifter hos Origin kan vi hjälpa med att göra det till en verklighet för de utvecklare som är framgångsrika med crowd-funding, säger Origin-chefen David DeMartini.

En av de mest passionerade Kickstarter-anhängarna – Brian Fargo med kickstartade #Wasteland 2 – är glad över beslutet.

– Jag har haft en lång relation med EA och det är härligt att se dem erkänna och stödja modellen med crowd-funding. Att låta Origin avstå från sina distributionsavgifter i 90 dagar för fan-finansierade spel är en stor ekonomisk bonus för små utvecklare. Vi ser fram emot att leverera Wasteland 2 till Origin-publiken, säger Inxile-chefen Brian Fargo.

EA erbjuder mer frihet för indie-utvecklarna, alltså. Det påminner om när David Hasselhoff kom till Europa för att riva muren och sprida demokrati

Skicka en rättelse