Försäljningen av pc-spel i USA har tagit en del stryk på senare år och med tre färska konsoler på marknaden ser läget inte särskilt ljust ut. Färska siffror från analysföretaget NPD Group visar emellertid att försäljningen under årets första två månader gått upp med 48 procent jämfört med samma period förra året. En starkt bidragande orsak är de allt populärare [[MMORPG | onlinerollspelen]].

Totalt såldes pc-spel för 970 miljoner dollar i USA förra året, en ökning med 1 procent från året innan. Detta är i sin tur en minskning med 14 procent från 2004, då spel för 1,1 miljarder såldes.

Anita Frazier, an industry analyst for the NPD Group, a market research firm, noted that in the first two months of 2007, domestic retail sales of PC games reached $203 million, a 48 percent increase over the $136.8 million in the period a year earlier. She noted that these figures do not include revenue generated by PC game sales online, or online subscriptions to play PC games.

Tyvärr har jag bara siffror för USA online... F 24/04 Jo, men den rätta stämningen infann sig aldrig riktigt hemma. ;) Jag spelar också hellre nätverk mot polarna på jobbet, än att jag kopplar upp mig hemmifrån och spelar mot okända människor. Arbetsplats med anställda datortekniker och uppgifter som kräve... 24/04 Som vår statistiker i verkligeten kan du kanske ta reda på hur stor del i den svenska omsättning av PC-spel The Sims med tillhörande expansioner står för? ;) 24/04 Nu blev jag nyfiken och beslutade mig för att ta reda på hur det ligger till på den amerikanska PC-marknaden (tänk på att Burning Crusade släpptes i Januari och inte räknas med i 2006-statistiken). Försäljning 2006 USA: 1. WoW (2,4% av boxarna, 3,3% av... 24/04 PC är framtiden. 24/04 En del troligen... men det är som med alla andra spel som såldes till PC, det bidrar. 24/04 Visst kommer det att komma en massa mmorpg:n till pc:n, men jag tror iaf inte att man behöver oroa sig för att utbudet i framtiden. Speciellt inte då det idag är lättare att utveckla till både konsoler och pc samt nya distributionssätt via internet. Det... 24/04 Undrar hur mycket av detta som beror på WoW expansionen? 24/04 coolt 24/04 Vill ha min dator. Datorn är mer än en spelplattform för mig, det är allmän mediaplattform, jag studerar med den, håller kontakten med vänner i andra länder med den, ringer med den (Skype <3 ), sköter _alla_ mina bankärenden och investeringar med den.... 24/04
Skicka en rättelse