"Jag anser att de stora utmaningarna finns på den kreativa sidan snarare än på den tekniska", säger David Cage.

I en intervju med branschtidningen Develop förklarar #Heavy Rain-skaparen David Cage att han inte är särskilt intresserad av nästa generation. Han anser istället att det är spelutvecklarnas kreativitet snarare än tekniken som är den tuffaste utmaningen att överkomma.

– För att vara ärlig så är jag inte särskilt intresserad av teknologi eller nästa generations konsoler. Om vi kunde fortsätta med Playstation 3 i ytterligare fem år så vore det helt okej med mig. Jag anser att de stora utmaningarna finns på den kreativa sidan snarare än på den tekniska, säger David Cage.

– Finns det tekniska saker jag inte kan göra på PS3? Ärligt talat, nej. Begränsningar handlar mycket mer om idéerna vi har. När du ser till det förgångna inser du att teknologin har utvecklats mycket snabbare än de koncept vi förlitar oss till.

Håller du med David Cage i hans påstående, eller tycker du att nästa generation inte kan komma fort nog?

Om vi jämför med filmindustrin så får James Cameron personifiera Nextgen. Totalt innehållslös smörja som bara en hjärndöd idiot kan tycka är bra. Över en miljard amerikanska pesos för en Pocahontas remake. Strålande. Sedan har vi de små fristående films... 23/05 jag håller med honom helt, spelmarknaden är fan helt kukad för tillfället. vissa spel är okej, ibland hittar man något mästerverk men mest verkar det vara visuella upplevelser med skit gameplay.. 23/05 Skitbra. Då kan ju den där stollen sitta kvar vid gammalt skit och göra spel så går resten av världen vidare. 22/05 Tur att killen inte är utvecklare! :P Med det tänket hade Nintendo8-bit:ars fortfarande varit det "hetaste". Inget fel med Nintendo8-bit:ars men den har haft sin tid...precis som dagens generation. Berättande och kreativa ideér är viktigt i allra högsta... 22/05 Jo tack jag vet, men många utvecklare har fortfarande svårt att optimera sina spel verkar det som 22/05 Kraftigare hårdvara betyder inte bara bättre grafik. Även bättre fysik, bättre AI (förhoppningsvis), större världar och mer yta kan renderas. Mycket kreativitet som kan skapas på det sättet. 22/05 Sälvklart är grafik inte allt, men kraftingar hårdvara medför Direkt att man får mycket mer resurser till att ha fler fiender och bättre ai. Du kan inte på något vis påsta att ai'n är vidare smart i nuvarande konsoll generation. 22/05 Helt rätt, här har vi någon som förstått iaf... Alla är så hemskt insnöade på grafik och teknik. Ett bra spel hänger oftast inte på grafiken, jag skulle gärna kunna spela ett nytt spel i äldre grafik, skulle bara vara awesome och fler skulle kunna lira... 22/05 Nä han har väl tjänat sina slantar så detta är hans sätt att leta nya kickar. Genom att dissa allt som komma skall. Han sitter säkert i sin fantasi villa med fantasi inredning och lever i en bubbla där inget kan bli bättre någonsin än det han skapade... 22/05 5 år är lagom cykel för konsoler imo, så JA jag vill ha next gen NU! Om Mr Cage inte vill pga budget finns fortfarande PS3 eller PSN att släppa spel till. Logiken fallerar >.< 22/05
Skicka en rättelse