Trots "error 37" och andra klavertramp lyckades Blizzard sätta imponerande rekord i och med Diablo III-releasen.

Det snabbast säljande pc-spelet någonsin. Den största pc-lanseringen i historien. #Blizzard har avslöjat siffrorna via ett pressmeddelande från #Diablo III-releasen – som de har all anledningen att skryta över.

Under de första 24 timmarna såldes 3,5 miljoner ex, då inkluderar vi inte de 1,2 miljoner som fick spelet gratis när de tecknade en årsprenumeration för #World of Warcraft. Allt som allt spelade 4,7 miljoner spelare Diablo III under dag ett. Rekord, naturligtvis.

En vecka senare spelar över 6,3 miljoner dagligen. Det här inkluderar inte gamers från koreanska så kallade "game rooms", där det ligger i topp. Blizzard-chefen, Mike Morhaime, är såklart euforisk över framgångarna men ber också om ursäkt för debaclet som gjorde att tusentals inte kunde spela.

– Vi ångrar att våra förberedelser inte var nog för att säkerställa att alla hade en sömlös upplevelse. Jag vill återigen försäkra om att vi gör vårt bästa för att miljontals Diablo III-spelare där ute har en fantastisk upplevelse, och jag vill också tacka dem för deras stöd.

Skicka en rättelse