Cheferna slutar, lönerna kan inte betalas ut och EA undviker att prata försäljningssiffror för Kingdoms of Amalur. Är det kört för 38 Studios?

#Kingdoms of Amalur: Reckoning-utvecklaren #38 Studios har stora problem. Studiochefen Jennifer MacLean lämnar företaget och tidigare har en annan chef, John Blakely, sagt upp sig. Rhode Island-företaget är också i desperat behov av pengar; löner kan inte betalas ut och det finns inte längre någon sjukförsäkring för de anställda.

38 Studios grundades efter att staten bidragit med ett lån på ett 530 miljoner, och en eventuell nedläggning kan tvinga skattebetalarna att betala hisnande 800 miljoner kronor.

– Vi gör allt för att förhindra ett sådant scenario, säger guvernören Lincoln Chaffe men han kan inte ge några garantier och det är med andra ord oklart om mmo-rollspelet Copernicus någonsin ser dagens ljus.

#EA har inte velat kommentera några försäljningssiffror för Amalur vilket antagligen inte är ett gott tecken.

"Det som förvånar mig är att så viktiga beståndsdelar helt bortprioriterats; designen av miljöerna och dialogerna känns utvecklade av en praktikant alternativt som en relik från 1998", skrev vi i vår recension av spelet.

Källa: Eurogamer

Tydligen så fanns det villkor i lånet som gick ut på att anställa folk, annars så blev det reducerat. 38 Studios har då anställt så många att de helt tappat kontrollen. I slutändan är det en rätt enkel matematik att lägga ihop lönekostnader och allt ann... 25/05 Wow, en återbetalning på 1,125 millioner dollars... Det är en hel hög med pengar det. Och de hade tydligen 379 anställda och det kan man ju tänka sig att det kostar en hel del.. 25/05 "The developer was founded on a $75 million (£46.6m) government loan from Rhode Island's state funds. The studio's closure could cost local taxpayers up to $112 million (£71.44m)." Vet inte om du och jag har olika uppfattning av vad "government loan"... 25/05 Fick utvecklarna av Kingdoms of Amalur statliga lån om 500-800 miljoner? 25/05 Precis som kaealy sa ovan. Även Kanada har flera såna fall, där spelstudios fått statliga lån eller bidrag. En av de mer kända som fått lån är Silicon Knights. 25/05 Det finns många länder och stater som ger statliga lån till folk som vill starta företag. vem är det som får ta smällen för dessa lån tror du? Dessutom finns det företag som gör spel tack vare bidrag, t ex nyligen såg jag att Game of Thrones har fått... 25/05 Eh va? Menar du att de fick statliga medel för att göra spel? Säker på att du inte snurrat upp det och att de tog ett lån som vilket annat bolag som helst och sen gick de i konkurs och bank/privat finansiär fick ta smällen. 25/05 Antagligen. Jäkligt tråkigt. Jag äger nästan alla spel som Big Huge Games gjort, Rise of Nations, Rise of Legends, Catan, Kingdoms of Amalur. Rise of Nations är ett jättebra spel, väldigt tråkigt att det inte gjordes en riktig uppföljare på det (Rise... 25/05 Jag hade skoj med Amalur från början till slut. Trist att höra att de är borta. Undrar hur det hade gått om de hade struntat i att hoppa på MMO-tåget och inriktat sig på fler singleplayer spel. 25/05 Känns som om de hade litet för högtflygande planer eller optimistiska investeringar? Sedan att det kostar så mycket att utveckla spel är ju en direkt derivation från hårdvaruhetsen tycker jag. Det krävs helt enkelt mycket fler händer (eller timmar) för... 25/05
Skicka en rättelse