Superhjälte-filmmakaren Josh Trank regisserar, men det är oklart vem som står för manusarbetet.

Få spel lämpar sig så väl för en Hollywood-makeover som #Team Icos hyllade #Shadow of the Colossus-äventyr, med sina storslagna strider och vykortsvackra landskap. Samtidigt saknar spelet i stort sett dialog och mänskliga karaktärer, och hur troget det konstnärliga originalet vågar det kommersiella Hollywood egentligen vara?

Ja, ovanstående lär vi inte få några svar på den närmsta tiden, men enligt filmsajten Deadline jobbar #Sony just nu på en filmtappning av Fumito Uedas moderna klassiker. Regissör blir Josh Trank, som i våras stod bakom superhjältefilmen Chronicle. Han sägs vara ett stort Colossus-fan, och ska själv ha efterfrågat uppdraget. Enligt uppgift letas i dagsläget manusförfattare, så om du till vardags skriver filmmanus kan det kanske vara läge att söka.

Tänkbara skådespelare, premiärdatum och dylikt är fortfarande okänt.

Playstation 2-klassikern Shadow of the Colossus släpptes ifjol i en samlingsbox tillsammans med #Ico i högupplöst format. FZ gillade skarpt, och vi rekommenderar att du införskaffar boxen omedelbums om du inte redan testat Team Icos äventyr.

Skicka en rättelse