Efter att Square Enix plockade upp nedlagda True Crime: Hong Kong och nu släpper det under namnet Sleeping Dogs säger de att Activision var "galna" som ställde in spelet.

Chefen för #Square Enix i USA, Mike Fischer, säger att #Activision Blizzard var "galna" som övergav #True Crime: Hong Kong. Square Enix anser att det är en riktig guldklimp de hittat i form av #United Fronts spel, och de döpte om guldklimpen till #Sleeping Dogs.

– Spelet var, på ett sätt, upptäckt. Minuten de visade det för oss kände vi att vi hade hittat en riktig guldklimp. I början skulle ju så klart spelet vara True Crime: Hong Kong från Activision. Jag kan inte tala om varför de släppte det. Jag tänker inte spekulera å deras vägnar. Allt jag vet är att de måste vara galna. För det här spelet är helt fantastiskt, säger Square Enix USA-chef Mike Fischer.

– Det finns helt klart mycket inspiration från The Departed och Infernal Affairs. Du spelar en undercover-polis som börjar känna av blandade lojaliteter. Men den öppna världen känns som Arkham City, striderna känns lika bra som i ett fighting-spel, bilkörandet är lika bra som Need for Speed och historien är lika innehållsrik och intressant som Mass Effect. Allt i ett enda spel.

Sleeping Dogs är aktuellt till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Det släpps i mitten av augusti. FZ provspelade nyligen äventyret, vi är inte riktigt lika hyperentusiastiska som Square Enix-bossen – men visst har det potential.

Att Activision är galna vet vi sen länge men Square Enix har också varit mentalt instabila det senaste decenniet... Hoppas att Sleeping dogs blir ett bra spel. 29/05 Konsten att maskera en ren ostig PR text som en nyhet. 29/05 "Men den öppna världen känns som Arkham City, striderna känns lika bra som i ett fighting-spel, bilkörandet är lika bra som Need for Speed och historien är lika innehållsrik och intressant som Mass Effect. Allt i ett enda spel." Ta nu inte i så att du... 29/05 med alla dom där lovorden så blir jag ju väldigt skeptisk.... gta v kommer ju snart, tror verkligen inte att detta kommer bli i närheten så bra som gta v lär bli. 29/05 :O Tvåans story var lite av ett skämt. Karaktärsgalleriet var däremot, för att vara ett spel, fantastiskt. 29/05 "... striderna känns lika bra som i ett fighting-spel, bilkörandet är lika bra som Need for Speed och historien är lika innehållsrik och intressant som Mass Effect. Allt i ett enda spel." Nu har chefen sagt att det är såhär och då är det så. Ifrågasätt... 28/05 Smaken är ju alltid som den berömda baken, delad. Jag personligen föredrar den andra och tredje delen faktiskt. Ja iaf 99% av del tre. varför det är 99% tror jag inte att jag behöver förklara så ingående. :P 28/05 "striderna känns lika bra som i ett fighting-spel" Buttonmashing är bra? 28/05 Iofs hade mass effect gjort sig bäst att sluta efter 1:an då både 2:an och 3:an vart minst sagt betydligt sämre 28/05 Någon som spelat sleeping dogs på pc och kan säga hur det är ? :) 28/05
Skicka en rättelse