"Jag är inte intresserad av att befinna mig i konsolbranschen i det som brukar anses som traditionell gaming", säger Apple-chefen.

Om du hoppats på att #Apple förr eller senare ska slå till med en helt egen konsol så får du antagligen fortsätta hoppas – länge, länge till. För nu förklarar Apple-chefen Tim Cook att företaget inte alls är intresserade av den traditionella spelbranschen, med dess konsoler och handkontroller och vardagsrum och allt vad det nu är.

– Gaming har utvecklats en del. Fler människor spelar på bärbara apparater. Vad vi kommer att göra i framtiden får vi se, säger Tim Cook.

– Konsumenterna älskar spel. Jag är inte intresserad av att befinna mig i konsolbranschen i det som brukar anses som traditionell gaming. Men Apple är en stor spelare idag och saker i framtiden kommer bara göra det större.

Hoppas du på att Apple förr eller senare ger sig in i konsolbranschen?

nä det handlar mer om att jag inte tror att dom passar i den marknaden, egentligen samma som dom själva säger. men visst, om man lägger en extra tanke på det så kanske det kunde röra till i grytan åtminstone. jag bryr mig inte om spionage eller liknande... 04/06 Inte helt ointresserade, though. Jobs frågade Carmack vad som krävdes för spel till Mac. Svaret blev Open GL. Så en tid var Macen först med Quake 3 Arena! 31/05 Varför är det ens snack om en Apple konsoll? Apple har aldrig brytt sig ett skit om spel. Klart som fan dom inte skall göra en konsoll då. Slutdiskuterat. 31/05 Apple har en väldigt bra "konsol" med iOS. *NIX-koden i iOS bygger på Mac OS X. Som i sin tur kör Open GL. Titta bara på John Carmack's portning av id Tech 5. Blizzards spel borde alltså i teorin gå att porta till iOS (= iPad/iPhone). Valve lär vara på... 31/05 Apple är riktigt bra, jag älskar min iPhone4s !! Men jag tror det kommer bli riktigt bra konsol om dem gör sådant, fast jag tror inte det vill lägga sig in i den världen. Men vad vet man :) Sen att det är dyrt nja håller inte med handlar om vad man prio... 31/05 Loll Oll. 31/05 De har redan en sjukt bra konsoler. iPad och iPhone. Sedan att folk gnäller över att de är dyra fortfarande är löjligt. Är ni fattig lappar kan jag förstå avundsjukan sätter igång era få hjärnceller. Men tyvärr är samlings flaggskepp typ lika dyr. 30/05 Äh, vilken jävla hipster! 30/05 Om Apple gav sig in i branschen får de åtminstone komma på något kreativt namn tycker jag, finns ju redan en box och en station. Kanske blir en APPLE-korg :P 30/05 Apple har varit fantastiska på att tvinga vidare utvecklingen på mobilmarknaden. Det enda jag inte gillar, och som Ericsson och Nokia var/är världsledande på, är själva telefonbiten. I moderna smartphones läggs det för lite krut på själva telefonkompone... 30/05
Skicka en rättelse