Baseras på papper-och-penna-rollspelet med samma namn och utlovas bli ett AAA-rollspel med komplex och mogen story.

Igår kväll rapporterade vi att #CD Projekt idag skulle röja sitt kommande projekt, och så har nu skett via företagets onlinekonferens. Målet är att få ut ett högkvalitativt rollspel baserat på Cyberpunk, papper-och-penna-rollspelet som skapades av Mike Pondsmith. Det du kommer göra är att välja en klass (exempelvis hackare eller legosoldat) som du därefter specialiserar med med diverse teknologiska implantat varefter du plöjer dig igenom spelets icke-linjära story.

Vidare är spelet menat för en mogen publik som är sugen på en brutal och realistisk värld, med svåra moraliska dilemman där det ska handla om hur du själv vill spela. Mike Pondsmith är övertygad om att hans skapelse kommer skina som bara den under CD Projekts vingar, och att det kommer bli den definitiva cyberpunk-upplevelsen. Ett brett utbud av specialiseringar, vapen och högteknologiska prylar är även det utlovat.

Ja, mer än så är i nuläget oklart, men med Witcher-veteraner bakom rodret tänker vi oss att det sannerligen kan bli något att se fram emot.

Skicka en rättelse