Sony övervägde först att enbart släppa digitala titlar till Playstation 4 men på grund av slöa internetuppkopplingar ändrade man sig, enligt ett rykte.

Världen blir alltmer digitaliserad. #Sony övervägde att enbart släppa titlar för nedladdning till Playstation 4. Men eftersom vissa länder har slöare och mindre tillförlitliga internetuppkopplingar, och därför skulle ha svårt att ladda ner stora filer, tänkte man om och kommer därför släppa spelen både i fysisk och digital form. Allt enligt Wall Street Journal.

Sony vill själva inte kommentera ryktet, men den japanska konsoljätten har tidigare sagt att en digitalexklusiv lösning fortfarande ligger en bit in i framtiden.

– Att enbart förlita sig på infrastrukturen hos nätverk för digitala nedladdningar är helt enkelt inte möjligt. Det är fortfarande svårt för konsumenter att ladda ner 50 gb data eller mer, konstaterade Sony-chefen Kaz Hirai i januari.

Enligt Wall Street Journal kommer även #Microsoft, på grund av liknande orsaker, att i fortsättningen leverera både fysiska och digitala titlar.

Bilden är en av många fantasiförslag på Playstation 4.

Det är jag fullt medveten om, dock så känns det som att jag får "MER" utav produkten jag köper då jag får en pappers kopia på de som jag vet kostar lite att trycka istället för att få en digital som knappt kostar något. Men det är min åsikt :). 01/06 Kul att någon mer reagerade! Att de är digitala är ju vad som definierar dator-/tv-spel, tror inte riktigt att PS4 hoppar ifrån det. 01/06 Jag tycker att varja spelskiva ska ha en personlig kod redan nu, så att man kan instalera hela spelet på hdn, och slippa mata in cdn bara för att kunna starta det installerade spelet, vilket är ganska irriterande. 01/06 Fast redan idag så "äger" vi ju inte våra spel/filmer/musik-cd's. Vi betalar för en licens att få nyttja produkten med restriktioner. Dvs vi får inte göra kopior hur som helst, anordna visning för en större publik, m.m :) 01/06 Känns som om Sony/MS bara ville testa marknaden och se hur folk skulle reagera, en konsol helt utan skivor är långt bort, inte ens till PC klarar man sig helt (smärtfritt) utan DVD. Det är möjligt, men långt från smidigt... Visst finns games on demand... 01/06 Ganska logiskt detta 01/06 Jag gjorde mig rolig över uttrycket "digitala spel". Alla konsol- och datorspel är ju digitala! ARtikeln handlar ju om nedladdningsbara spel. Även de är digitala. 1:or och 0:or. 31/05 PDFen från internet är samma som PDFen på skivan... 31/05 förlåt men vad menar du när du säger analoga spel? vad är det för spel? 31/05 Damma av monopol eller nåt annat brädspel då ;) 31/05
Skicka en rättelse