Det sociala nätverket till Wii U ska ta det sociala samspelet mellan gamers till en ny nivå, lovar Nintendo.

Det första som möter dig när du startar din Wii U är Miiverse, vilket är ett socialt nätverk integrerat med konsolen, avslöjades under nattens Wii U-visning. När du använder dig av det kommer inte spelupplevelser att avbrytas – faktum är att samtliga spel till konsolen kommer att vara kompatibla med nätverket.

Du kommer kunna hålla koll på vad dina vänner gör och kan kommunicera med dem genom att skriva på touch-plattans tangentbord (som syns på skärmen). Det går också att "rita" meddelanden och bilder. Det kommer också vara möjligt att ta skärmdumpar från spel och dela dem på en slags facebook-wall. Du kommer att kunna skapa trådar för att fråga om exempelvis kniviga utmaningar i spel – helt enkelt ett socialt nätverk.

– Även när rummet är tomt så kommer du inte känna dig ensam, lovar #Nintendo-chefen Satoru Iwata.

Han erkänner att de är medvetna om att Miiverse-idéerna inte är nydanande, men att kombination av idéerna kommer att kännas fräsch. Med tiden kommer Miiverse även komma till 3DS, smartphones och webben.

– För sex år sedan introducerade Wii en ny form av "tillsammans". Om det finns något sätt att beskriva Wii U är det så här: "tillsammans, bättre".

Skicka en rättelse