Vad händer efter Wii, Playstation 4 och Xbox 720? Ingenting, om vi ska tro Crytek-chefens profetior.

Wii U, Playstation 4 och Xbox 720 kommer bli trion som sätter punkt för konsolerna. Detta hävdar #Crytek-chefen Cevat Yerli i ett uttalande.

– Jag misstänker att nästa generations hemkonsoler blir den sista, påstår han på den tyska sajten Golem.

Yerli menar att surplattor, smartphones och browser-baserade spel kommer att sätta ett enormt tryck på konsolerna, på grund av den ständigt växande casual-marknaden och spelen som erbjuder naggande korta spelsessioner för de tidspressade.

– Självklart kommer det finnas hardcore-spelare som gärna sitter en timme för att installera och ytterligare åttio för att spela. Men dessa konsumenter börjar bli en minioritet.

Crytek är ju nu aktuella med "inte-särskilt-casual"-#crysis-3|"Crysis 3".

Självklart ogillade folk det man skrev. Röka på har inget med trasiga spel att göra så. Det är idioti att en tro sådant 05/06 Haha, kommer från företaget som gick från att göra spelvärldens snyggaste och mest krävande spel, det då PC exklusiva Crysis.... Till att släppa en jämförbart ful CoD-klon till konsol som inte ens hade stöd för DirectX 11 XD Tror nog snarast han vill... 05/06 Låter rimligt, förmodligen kommer det mesta i framtiden att spelas på tablets, mobiler, laptops eller en stationär PC. Och en stationär PC behöver inte vara så stor som folk tror utan kan vara mindre än dagens Playstation 3. Folk vill inte köpa och äga... 04/06 Snubben menar att man kommer kunna spela på sin TV, över nätet. All grafik skickas över nätet. Du behöver inte längre köpa en konsol. Du väljer vilket spel du vill starta på din TV, och speldatorn står i en stor serverhall. Denna teknik finns redan och... 04/06 De som aktivt endast spelar Facebook- och andra browser-spel är väl ändå inte samma målgrupp som spelar PC- och konsolspel? Denna casualgrupp sitter väl inte och spelar Skyrim eller BF3, det är väl mer så att browser-, telefon- och surfplatte-spel är... 04/06 Trams. En man i hans position borde förstå bättre. Så länge det finns en marknad för sådana spel kommer folk att göra dom. Bara för att Angry Birds går bra betyder inte det att ALLA vill BARA spela sådana spel. 04/06 Tror att om dom planerar att nästa generation ska räcka i säg 10-15 år så kommer det nog innebära att jag inte skaffar nästa generation efter det, dock köper jag nog en till barnen men.. Jag tror att det går ifrån burk i vardagsrummet och man mer eller... 04/06 Bill Gates? nej, han sa aldrig det, det är en myt som aldrig dör ut. 04/06 Så Crysis 4 blir ett Facebook spel? 04/06 tagga ner lite va 04/06
Skicka en rättelse