<img src="http://peter.fz.se/grafik/nyhetsstick/vindiesel.jpg" width="93" height="109" alt="Vin Diesel"></img>
På besök i UppsalaNedslående försäljningssiffror till trots hyllades svenska #Starbreezes [[FPS]]-pangare #The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay av en i det närmaste enig kritikerkår vid lanseringen i augusti [[2004]]. I FZ recension av spelet fastslogs att den Uppsala-baserade utvecklingsstudion med galans lyckats realisera den filmlicens det bygger på - en bragd som tveklöst tillhör undantagen i en genre som annars hemsöks av hårt pressade produktionsbudgetar och halvhjärtade utvecklingsförsök.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/The_Chronicles_of_Riddick__Escape_From_Butcher_Bay__PC_/Riddick000600.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" style="border: 1px solid black;"></img>
Butcher Bay (2004)Med ett välförtjänt förtroendekapital i ryggen färdigställer Starbreeze i dagarna det på förhand rosade #The Darkness - ett utvecklingsarbete som på goda grunder kan antas ske parallellt med företagets nästkommande och ännu ej offentliggjorda spel. Omständigheterna talar nu för att det faktiskt handlar om ytterligare en titel med den skjutglade Richard B. Riddick i huvudrollen.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/The_Chronicles_of_Riddick__Escape_from_Butcher_Bay__Xbox/Riddick_03_11_14_016.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" style="border: 1px solid black;"></img>
Välexponerad axelEn källa till FZ uppger att den amerikanske skådespelaren Vin Diesel - som hittills spelat Riddick i två filmer - varit på besök hos Starbreeze i Uppsala under onsdagen. Diesel skall ha tittat på konceptskisser utarbetade av företagets grafiker - uppgifter som på nytt ofrånkomligen väcker liv i spekulationerna om ett andra möte med den rakade och gogglesförsedda protagonisten.

Skicka en rättelse