Microsoft röjer Xbox SmartGlass – satsningen som låter dig sömlöst få vidare information och kontroll på och mellan surfplattor, telefoner, tv:s och datorer.

Föreställ dig att du kollar på film på din surfplatta medan du sitter på bussen. När du kommer hem kanske du vill kolla på din något större tv istället. Då kanske du enkelt vill föra över var du är i filmen direkt till tv:n? Detta är en av många saker #Microsoft menar att du kan göra med hjälp av konferenstillkännagivna SmartGlass. Tanken är att du sömlöst ska kunna förmedla information mellan exempelvis din telefon, din tv, din dator och din surfplatta utan att behöva komplicera saker. Detta kommer användas inte bara för att kolla på film, utan möjligheter ges även i spel att ge specifik information. Kanske kan vilken telefon eller surfplatta som helst användas på liknande sätt som Wii U:s pekplatta?

Därtill ska det vara enklare och smidigare att använda sig av Kinect för att hitta filmer, videomaterial och i princip allting annat. Videobeskrivning lär dyka upp innan veckan är över.

Skicka en rättelse