Från ingenstans kom Ubisofts moderna, nydanande och bedårande sandlådespel. Är detta rentav nästa generation? Och är det årets E3-snackis? Spana in de två filmerna och avgör själv.

#Assassin's Creed III skulle stjäla strålkastarljuset på #Ubisofts presskonferens – allt annat hade varit en sensation. En sådan blev det också. Under de sista skälvande minuterna visades #Watch Dogs upp; spelet där du som hacker kan kontrollera hela städer.

Under den imponerande demonstrationen fick vi se hur stora ytor förlorade all ström och hur spelaren med få medel kunde orsaka masskrockar.

– Watch Dogs går bortom gränserna av dagens openworld-spel genom att det låter spelaren ta kontroll över hela städer. I Watch Dogs kan allt som är kopplat till stadens centrala system bli ett vapen. Genom att förflytta gränserna kan vi låta spelaren ta del av handlingar och informationsflöde på en skala som aldrig någonsin tidigare setts i ett spel, berättar Jonathan Morin, creative director.

Den grafiska biten fick ryktet snabbt att börja gå om next-gen. Watch Dogs tillhör utan tvekan det tekniskt sett mest imponerande vi hittills sett på årets E3. Men Ubisoft bekräftade senare att spelet släpps till pc, Playstation 3 och Xbox 360.

Spana in två trailers från visningen: en med bakgrundsinfo och så den omsusade gameplay-demonstrationen. Det är väl investerad tid.

Skicka en rättelse