Alla älskar listor, inklusive vi på FZ. Sammanställningar av vem som är bäst på vad är förstås alltid subjektiva, men debatten kring tyckandet brukar vara duktigt intressant. När Ekonominyheterna i förrgår listade 24 hjältar i den svenska spelbranschen hamnade vår ärrade chefredaktör @John på plats 23. Diskussionen drog genast igång om vad som är fel, vem som fått för hög placering och vilka som saknas. Men - hur ser den rätta listan ut? Vi ställde bossen mot väggen med fem stenhårda skjutjärnsfrågor.

- Hur känns det, John?

- Varken PC Gamer eller Super Play fick med någon, hur tror du det känns? Helt fantastiskt, förstås.

- Tycker du listan speglar det faktiska klimatet? Ska någon bort?

- Jag ser inte hur en lista över Sveriges spelhjältar kan vara komplett utan #Max Payne. Fast han är ju egentligen finsk, så jag säger #Riddick. Han är urtypen för en svensk spelhjälte från Uppsala. Jag har hört rykten om att Jens Alex inte vet vad som händer om man skriver kommandot "fov 120" i #QuakeWorld, det är ju skandalöst. Bort också med dagstidningarnas representanter, Annika Waern från Sics och Annika Olofdotter Bergström från Supermarit.

- Vilka är i ditt tycke landets största spelhjältar?

- Det övergår mitt förstånd hur ingen av Sveriges stora speltidningsmagasin har representanter med. Det är förstås väldigt lustigt (se ovan), men samtidigt har PC Gamer, Super Play och Level stort inflytande. Och hur kan man glömma en gigant och journalistisk grundval som Hype.se?

- Tidningen InternetWorld listar varje vår landets 100 mäktigaste sajter. Förra året fick FZ inte vara med. Hur tror du det går i år?

- Jag hoppas att InternetWorld är storsinta nog att se bortom det faktum att Hjemmet Mortensen, som äger och driver FZ, är IDG:s stora konkurrent på många fronter och erkänner det faktum att vi är bättre än deras spelportal Loading.se. Jag hade hellre kallat Loading för "forum", men "spelportal" sägs vara mer politiskt korrekt nuförtiden.

- Till sist: vilken placering kniper du på denna lista nästa år?

- Nästa år är jag inte med, då har Jack Thompson fått plats 1-24.

Du är förlåten. Det var sjysst att du ber om ursäkt. :) 28/04 Det var dumt och förhastat, SgtKelly. Jag ber om ursäkt. 28/04 Jag är också stockholmare, men jag drar inte förhastade slutsatser per automatik. Jag håller med om att det kan vara svårt att se sarkasm i textform, men i det här fallet var postens innehåll ganska aggresivt. 28/04 Ehm... du kan nog vara väldigt säker på att det andman skrev var ren sarkasm... han är stockholmare så det sker liksom per automatik och det är ju svårt att få fram det på nätet ^^ Om du läser några poster upp så vill ju andman ha Möller på listan :) 28/04 För att vara en del av crew så drar du ovanligt förhastade slutsatser. Ta det lugnt. Varför skulle någon vara en sämre speljournalist pga kön? Inga skäl. Jag ser inte vad det var i mitt sätt att uttrycka mej som automatiskt, och fullt felaktigt, stämpla... 28/04 Tack för länkarna, andman. Riktigt bra läsning såhär på morgonkvisten :) 28/04 DN:s Jonas Thente är min favorit. Väldigt insatt, väldigt duktig på att skriva. Läs t.ex. Den digitala komedin (http://www.dagensnyheter.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2588&a=553143). Underbar. Eller den här artikeln om abandonware (http://www.dn.se/DNet/js... 28/04 DN har en hel del bra spelrecensioner och krönikor, många skrivna av Möller...men hennes blog ger jag inte mycket för. "Nu ska jag gå och handla ägg, kommer tillbaka om en timme". Ok?! Who cares?... Dvs ungefär som 99% av alla andra bloggar på internet.... 28/04 Nja, missuppfattning tycks råda. Det är en lista över spelsveriges mäktigaste personer, inte de som gjort de mest betydelsefulla insatserna. John tycker inte att hon platsar om vi snackar om det senare, men det är alltså inte vad listan - missvisande... 28/04 Tydligen håller Möller själv med om det (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2429&a=643415). Hennes blogg må vara bland de tråkigaste som finns på svenska, men hennes recensioner håller ganska god klass. Jag kan dock aldrig glömma hur pinsam hon... 28/04
Skicka en rättelse