Nytt arenabygge i närheten av L.A. Convention Center kan få E3-arrangörerna att flytta på sig.

E3-mässan har existerat i 18 år och 16 av dem har gått av stapeln i Los Angeles. L.A. Convention Center har blivit en traditionstyngd plats där spelbranschen varje år visat upp det senaste och hetaste – men nu funderar arrangörerna på en flytt på grund av ett närliggande arenabygge.

Orosmolnet är jättebygget Farmers Field som byggs alldeles i närheten, och det spekuleras i att E3-arrangörerna kommer få sämre tillgänglighet och golvutrymme nästa år.

– Vi behöver försäkringar kring saker som kvadratfot, kvalité på utrymmet, lättheten i att packa och packa upp utrustning, skyltning över Convention Center för marknadsföring och sponsring. Vi älskar att vara i Los Angeles, men vi har också en mässa att genomföra, säger Entertainment Software Association-chefen Michael Gallagher.

Los Angeles Times skriver att E3-mässan genererar drygt 40 miljoner dollar (285 miljoner kronor) per år till staden i intäkter för hotell, restauranger och taxibolag.

Alternativa städer som givits som förslag är San Francisco, New Orleans och Chicago. FZ vill slå ett slag för Göteborg – vi har gott om plats i Feskekörka, samt en odör som borde kunna neutralisera all nördsvett.

Bilden: så här glad var FZ:s Fredrik Eriksson när han besökte E3 förra året.

Skicka en rättelse