Crysis-utvecklarna ska endast göra gratisspel i framtiden. Spelstudion tycker att f2p-modellen är den mest användarvänliga.

I en intervju med Videogamer berättar högsta hönset på #Crytek, Cevat Yerli, att de bara kommer att utveckla free-to-play-spel i framtiden.

– När vi utvecklade konsolspel visste vi väldigt tidigt att framtiden är online och free-to-play. Just nu är vi i övergångsfasen i vårt företag från boxar till en enbart f2p-upplevelse. Det innebär att i framtiden kommer alla de spel och projekt vi jobbar på att designas kring free-to-play och online.

Cevat Yerli lovar att det inte kommer att handla om lågbudgetspel, utan om trippel-A-titlar precis som #Crysis-serien. Alla spel kommer att ha en budget på mellan 10 och 30 miljoner amerikanska dollar.

– Jag tror att det här är en ny sorts spel som måste hända för att förändra landskapet och vara den mest användarvänliga affärsmodellen.

Redan nu är ett sådant spel under utveckling hos Crytek. Det är ett MMOFPS och heter #Warface. Crysis 4 och mikrotransaktioner – låter det som en bra idé?

Warface, ehehehe. Vet inte om jag riktigt håller med om att det måste vara framtiden, däremot verkar det ju onekligen som en del aktörer bestämpt sig att upprepa det mantrat. 10/06 De ger inga stora fördelar. Inte i Tribes i all fall. Har inte spelat LoL nog men som jag förstår det är hjältarna väl balanserade. De dyraste hjältarna tar ändå bara runt 60 matcher att låsa upp. Och det är fortfarande inte definitionen på pay-2-win.... 10/06 så du visste inte om League of legends, Heroes of newearth, Bloodline champions, Dota 2 förens du läser det här? ingen av dessa måste man köpa med riktiga pengar för att "avancera" finns många fler spel i andra genres med som du inte måste betala för... 10/06 Jag finner det oerhört intressant hur konsertiva alla är :P Jag själv spelar nästan bara F2P spel numera LoL, tribes och Dota 2 primärt, även om dota fortfarande är i betan så kommer det bli F2P Finner inget fel med någon av dem, visst ska du ha ALLT i... 10/06 Jag vet inte om det här platsar in men jag har inga som helst problem med "product placement" i spel så länge de passar i sammanhanget. Tully's coffee-caféet i Binary Domain är t ex ett bra exempel. Reklamskyltarna i Alan Wake likaså. Jag hade t ex myck... 10/06 I mp-spel kan reklam fungera. Där kan den passa in utan att påverka spelkänslan på något speciellt sätt. Däremot, om du kanske har spelat Quake Live, lyssnat på någon låt på Spotify eller till och med kollat på en video på youtube så känner du igen att... 09/06 jävla idioter 09/06 Så sant 09/06 japp, instämmer. Borde varit free to play redan då! 09/06 Haha, så jävla skön! 09/06
Skicka en rättelse