Blizzard låser den mycket billigare ryska Limited-utgåvan till att endast vara spelbar på ryska, vilket går emot vad som sades i mitten av maj.

With huge sales, comes huge controversies, borde någon ha sagt någon gång. #Blizzard klargjorde igår att Russian Limited Edition av #Diablo III endast går att spela på ryska, vilket går emot vad som tidigare sagts. Ilska har då väckts från två läger – de som köpt utgåvan från andra länder än Ryssland och ryssar som hellre vill ha spelet på engelska.

Kortfattat är Russian Limited Edition en speciell utgåva som kostar 40 procent av originalpriset, för att underlätta för ryssar som i regel har lägre lön än många andra nationaliteter i Europa. På grund av det lägre priset är det andra som ville betala mindre pengar för att spela spelet, vilket dock fortfarande går utmärkt om man vill spela på ryska.

Det kan tyckas naturligt att en nationellt begränsad utgåva begränsas på något sätt för att endast fungera för nämnda nation, men problemet i det här fallet är följande uttalande från 16 maj av Blizzard på frågan huruvida det skulle gå att byta språk:

– Ja, det ska vara möjligt, du borde kunna välja språk som vanligt så fort den ryska utgåvan är släppt.

Så är alltså inte längre fallet. Värt att notera här är att ryssar på bland annat IncGamers kommenterar att de var på det klara med att det endast skulle vara spelbart på ryska, då de även har möjlighet att köpa den vanliga utgåvan för internationellt normalt pris.

Kanske än mer kontroversiellt är att samma begränsningar verkar appliceras i delar Sydamerika på exempelvis spanska, men skillnaden är att det då gäller utgåvan som kostar i princip lika mycket som den amerikanska.

Tack till lillbrorsan för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse