Ubisoft menar på att Microsofts nya SmartGlass-satsning och Sonys PS Vita-funktionalitet är något de verkligen kommer se över.

#Ubisoft var troligtvis det företag som lös klarast under årets E3-mässa, oberoende av format. För dig som är sugen på Wii U var det dock troligtvis skräckisen #ZombiU som stack ut som en Wii U-exklusiv hardcore-upplevelse, men Ubisoft berättar för IGN att det inte är säkert att titeln, eller varumärket, kommer sluta som något exklusivt.

– Vi har gjort det här förut. När Wii lanserades hade vi ett spel som hette Red Steel som var exklusivt till Wii och det var designat för Wii. Vi förde samtal om att få över spelet till andra plattformar, men i slutändan föll vi alltid tillbaka på "vad som får spelet coolt är inte vad som är coolt på de andra systemen." Varumärket i sig försöker vi utnyttja varhelst vi kan, men för tillfället kommer det bli ett riktigt, riktigt bra Wii U-spel, säger Tony Key till IGN.

Vidare uttrycker han att de kommer lära sig mycket av multiskärmsutvecklingen av spelet:

– Det kommer definitivt skapas kunskap av att vi utvecklar till Wii U som vi kommer kunna överföra inte bara till SmartGlass-teknologin, utan även till det gränsöverskridande flödet mellan PlayStation 3 och Vita.

Han noterar även att hela branschen går mot en multiskärmsvärld, vilket är något som de själva anammat på andra plan med exempelvis #Assassin's Creed III och #Assassin's Creed III: Liberation.

Skulle du vilja se ZombiU till något annat format?

Skicka en rättelse