David Jaffe, den ocensurerade upphovsmannen bakom Kratos äventyr och Twisted Metal berättar hur han hatälskar hela free-to-play-systemet och hur pay-to-win är en pungspark på spelarna.

Du har säkerligen noterat att free-to-play-marknaden närmast exploderar – och det när det kommer till de flesta genrer. David Jaffe, mest känd för sitt arbete med #Twisted Metal- och #God of War-serierna, låter meddela att hans nästa projekt kommer bli ett free-to-play, men han är även noggrann med att poängtera att han inte vill fastna i exempelvis en pay-to-win-fälla. Kortfattat är målet en webbläsarbaserade pangare i tredjeperson.

– Jag hatar free-to-play, men jag älskar vissa aspekter av det. Jag älskar hur det är omedelbar action, jag älskar hur små barriärer det är för att få alla möjliga människor att prova på och spela, jag älskar det faktum att du kan sitta där på lunchen i fem minuter eller sugas in i spelet och spela i tre timmar. Du behöver inte sitta där och dra igång din jävla maskin och gå igenom avtalsskärmar, laddskärmar och ladda spelet. Jag vet att låter petigt men om du tänker på alla distraktioner och fragmenteringen av underhållning idag, ja för mig är det närmast smärtsamt. Jag väljer att göra andra saker än att sitta ner och dra igång ett AAA-spel om det inte är väldigt, väldigt, speciellt, säger David Jaffe till GamesIndustry.biz.

Vidare utvecklar han bland annat hur tråkigt han tycker att det är att det ofta händer att utgivare och utvecklare lovar att det inte är pay-to-win, men att det i slutändan blir det ändå. Att de drar ut på progressionen för de som inte betalar för att det ska löna sig att betala, vilket gör att det blir ett väldigt högt tidspris att betala om man inte vill betala med pengar.

Han uttrycker också att han tycker att Kickstarter-boomen är intressant, och ett potentiellt finansieringsalternativ för hans nya projekt. Däremot är ingenting bestämt, men han klargör att han inte tänker nöja sig med vad som helst, och att den nya modellen han ämnar skapa ska vara för gamers som älskar spell.

Självfallet delger vi er mer information när det dyker upp.

Skicka en rättelse