Ubisofts har både stora och långa planer för sin historiska spelserie. Något som hade varit omöjligt utan de många uppföljarna, menar de.

#Ubisoft har inga problem med att släppa nya uppföljare årsvis. Om kvaliteten är hög nog så betalar konsumenterna gladeligen för ett nytt spel varje år, resonerar Ubi-chefen Laurent Detoc.

På frågan om han vill göra del åtta, nio och tio i serien svarar han:

– Ja, jag hoppas det. Jag hoppas också att vi lyckas förgrena serien åt olika håll.

Alex Hutchinson, #Assassin's Creed III:s creative director, menar att beslutet att släppa delar årsvis har finansierat den tredje delen och gjort att de kunnat ta ambitiösa kliv framåt för serien.

– Vi har flera grupper som jobbar med serien. Vi påbörjade den här i januari 2010, samtidigt som #Brotherhood och innan #Revelations. Kärngruppen har jobbat med trean i nästan tre år, vilket är något du nästan aldrig kan göra i spelindustrin nu för tiden. Det är för dyrt, för riskabelt.

Hutchinson menar att det inte handlar om hur ofta du släpper uppföljare utan om hur bra de är.

Källa: CVG

Skiter i hur långt det blir. Bara dom får ihop storyn som jag älskar. Det gör inte jättemycket om Desmond försvinner så småningom för även om man får reda på en del om hans barndom i Revelations så hjälper det tyvärr inte jättemycket att få honom mycket... 14/06 10?? nej, tror inget bra kan komma från det. 13/06 "Kärngruppen har jobbat med trean i nästan tre år, vilket är något du nästan aldrig kan göra i spelindustrin nu för tiden. Det är för dyrt, för riskabelt." Fan snackar han om? Säg det till Valve... 13/06 Faen va mycket klag det var här då xD Om dom bara ville mjölka och sket i om spelen var bra eller inte som vissa klagar på, varför skulle dom då anställa historiker, eller ens jobba på det i tre år? Ville dom bara mjölka så skulle dom enkelt kunna släng... 13/06 hade varit coolt med en snygg gothbrud som huvudperson istället för ett miffo med skäggstubb som luktar urin. 12/06 Det står hoppas inte att det är planerat! Det är väl inget fel att ha förhoppningar om spel man jobbar med. Och i slutändan så är det väl så att ger de spelarna vad de gillar så gärna 10 st spel i den serien. Men om det blir erbarmliga upprepningar i... 12/06 "Vi hoppas släppa Assassin's Creed 10" tryckfelsnisse? borde det inte stå "slippa"? 12/06 Gillar inte hans tänk 12/06 Det talades om att det skulle vara en trilogi när ettan släpptes, Brotherhood och Revelations blev bara gjorda för A) Ezios ofattbara popularitet vilket ledde till B) PENGAR! Det var meningen att bara vara AC1, AC2 och AC3, vilket i och för sig är väldi... 12/06 Milk it baby, milk it! Jag bryr mig inte, suveräna spel som jag verkligen gillar. Dock kan dom inte fortsätta med Desmond-linjen allt för länge till. Men så länge dom utvecklar spelen så ser inte jag några problem med att dom tjänar pengar. Fullständigt... 12/06
Skicka en rättelse