Är det måhända det pc-exklusiva liret de slipar på, alternativt en indikation på släppet av Microsofts och Sonys kommande konsoler?

Nästa generations teknikkamp är på gång, något som vi under E3 uppmärksammade med årtusendets grafikporrkamp mellan #Crytek och #Epic Games. En stor skillnad är att Cryteks CryEngine 3 redan finns tillgänglig, medan Epics Unreal Engine 4 än så länge ligger en bit fram i tiden. Men när släpps egentligen första spelet med spelmotorn?

– Helt klart någon gång nästa år, jag vet bara inte exakt när. Inte förrän vi är helt klara om när spelet kan vara färdigt, och när vår partner vill sätta ner foten och marknadsföra det, har vi inte den sortens datum, säger Mike Capps i en intervju med Joystiq.

– Det är sannerligen viktigt för oss att ha vårt flaggskepp till spel. Det är det som vi utvecklar motorn för och med. Gears of War var spelet som Unreal Engine 3 utvecklades för, och skeppandet av det var oerhört viktigt för de som licenserar vår motor och för oss. Jag tror, att för Unreal Engine 4, så kommer det säkerligen finnas några sådana spel.

Huruvida detta är någon indikation på att nästa generations konsol från antingen #Sony eller #Microsoft släpps nästa år, i led med att de planerar att få ut spelmotorn till just nästa generations konsoler, eller om det kanske är Epics pc-exklusiva titel lär framtiden få utvisa.

Vad tror du?

Har inte Epic redan klargjort att deras nästa PC exklusiva titel blir något zombie-survival-build-cell-shade alá TF2 ? Fortnight eller vad det nu hette 12/06 Aha, ok. Ja, enligt Nvidias grafer så låg konsol bättre till i någon månad just vid släpp. Det kanske upprepas igen? Dock så är någon enstaka månads försprång inte mycket på en 7-årig tidsram. Nu går till och med telefoner om nuvarande konsolers prestan... 12/06 Jag tror inte du förstod vad han försökte säga. PC har inte alltid varit först i utvecklingen. Den är det just nu och har varit i flera år. Men verkligen inte alltid. 12/06 Det är nog du som lever i en fantasivärld om du anser att konsoller ligger före PC när det gäller utveckling. Tekniskt sett så är konsollerna efter, prestandamässigt sett också. Att sedan vissa utvecklare väljer att endast släppa på konsoll förändrar... 12/06 Det kan hända att dom nya konsolerna är lite bättre, men ny hårdvara släpps flera gånger per år till PC och konsol var 10 år. 12/06 sluta leva i en fantasivärld 12/06 När denna generations konsoler släpptes så hade de ett litet övertag över PC om jag inte minns fel. PC leder just nu, men gör den det fortfarande när nästa generations konsoler släpps. Det är vad jag menade. 12/06 Inte helt oväntat. När kommer dessa jävlar konsoller da och vad kommer de ha för prestanda! 12/06 Håller med 100%! 12/06 Ja, PC leder alltid i utvecklingen, konsoler är stenålder jämfört med datorer samma dag de släpps :) 12/06
Skicka en rättelse