Rejäla reor på Steam förstör värdet på dataspel, enligt Origin-chefen. Electronics Arts egen spelplattform ska lansera andra sätt att sälja gamla spel än 75-procentiga reor.

I en intervju med Gamesindustry säger David DeMartini, ansvarig för Origin på #Electronic Arts, att #Valves tjänst Steam försämrar värdet på dataspel. Han menar att reor på upp till 75 procent skadar branschen i längden.

– Det Steam gör lär kanske kunden att "Jag vill inte ha spelet den första månaden, men om jag håller koll på det om fyra eller fem månader kan jag köpa det med 75 procents rabatt under en av de där helg-reorna". Det är ett sätt att sälja spel och jag tänker inte säga att det inte fungerar för Valve. Det fungerar för Valve, men jag vet inte om det fungerar lika bra för deras utgivarpartners som måste ta den största delen av prisminskningen, säger han.

Massiva reor är inte en väg som EA kommer att vandra med Origin. Istället vill de erbjuda spelare andra lockbeten för att köpa lite äldre spel. I nuläget ganska diffusa sådana.

– Utan att avslöja för mycket kan jag säga att stora prisminskningar är ett sätt att hantera åldrande spel. Men det finns också andra sätt, som jag inte kan prata om, att hantera produkter som åldras över en tid – sätt där du presenterar valuta för kunderna och engagerar dem i din tjänst regelbundet. Vi tror inte på 75-procentiga reor, men vi har något annat som vi tror på som vi ska lansera, säger David DeMartini.

Steam är den absolut största spelplattformen med sina 40 miljoner användare. Men Origin försöker springa ikapp och har i nuläget 11 miljoner användare främst tack vare spel som #Battlefield 3, #The Old Republic och #Mass Effect 3.

Vad tycker du – blir spel mindre värda genom de rejäla prissänkningarna på Steam?

http://www.rockpapershotgun.com/2012/06/18/origin-offering-deep-discounts-on-many-games-er/ Humor! 18/06 Origin uppför sig som en barnunge, gnäller på något som inte är bra för branchen och säger att de har något som är bättre men säger inte vad. Det finns en enda sak som gör att Origin är "bra", och det är Battlefield 3. Hade de inte haft BF3 skulle ingen... 16/06 Självklart ökar Steams reor värdet på spel. Reor gäller spel som inte säljer särskilt bra för tillfället. Under tiden det är rea köps många spel, många nya spelare kommer på så vis spela spelet. Eftereffekten blir att när rean är slut kommer de som köpt... 13/06 http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ Har inte så mycket att säga i just denna debatten, men tyckte ändå att denna satt på sin plats. 12/06 hmm gick inte lägga till... 12.5 m$ som är en fjärdedel ger fortfarande 9.47 år så åter igen borde inte vara något problem att hålla sig flyttande för utvecklingen... *Ett spel innan homefront. 12/06 I call bull..... Steam har olika avgifter för spel. Facts: Större delen av spelen såldes inte över steam. 2.6 miljoner spel såldes. När kaos fortfarande var aktiva. Omsättning på 130 m $ Säg att steam tog 75% av 50% av de sålda spelen Ger dom fortfarand... 12/06 Kan man köpa ett spel för 75% av pengarna efter 6 månader så ökar det spridningen bland de som aldrig betalat fullt pris. Kanske blir de benägna att betala mer för uppföljaren. 12/06 Kaos höll på med en 3 gigs patch till spelet men la ners före för att steam tog det mesta av vinsterna 12/06 Nej, de lades ner för Homefront var ett dåligt spel. 12/06 Det finns ingen större spelstudio som jag gillar. Blizzards spel är grymt överskattade, Activision borde lagt sig ner och dött på 80-talet, EA äter upp och förstör spelstudior, etc, etc. mitt senaste hopp på spelhimlen är CD Projekt. Grymt bra produkter... 12/06
Skicka en rättelse