Witcher- och Cyberpunk-utvecklaren Cd Projekt gör sig redo att utmana de snyggaste shooter-spelen på marknaden.

– Vi ser ingen anledning till varför rollspel ska se sämre ut än shooters. Faktum är att de ska se bättre ut, säger Marcin Iwinski, en av #Cd Projekt -grundarna, i en intervju med Venturebeat.

Polska Cd Projekt har utvecklat båda Witcher-spelen och är högaktuella med scifi-rollspelet #Cyberpunk. Nu gör de sig redo att utmana de snyggaste AAA-spelen.

– Storyn är alltid grejen, för det är den som får dig att fortsätta spela. Men nu för tiden – och särskilt i nästa generation när du har nya konsoler och nya hdtv-apparater – kommer du vilja ha så mycket grannlåt som möjligt även i den grafiska biten, och vi vill leverera där också.

Iwinski tror att hans företag satt en ny standard för berättarteknik i rollspel, bland annat i hur kompromisslösa de är med storyn, karaktärerna och världen.

– Vi ser verkligen fram emot nya idéer i hur vi ska berätta en historia och involvera spelaren. Jag tycker att vi har tagit till oss vad både kritikerna och fansen har sagt. Jag tror att vi kommer leverera något helt nytt.

Jag håller med dig här, Ett spel kan se ut exakt hur som helst trots samma handling. Därför tycker jag story, manus, plot & progression är viktigare än grafik. 13/06 Nej ! Man ska göra alla tre saker du nämner före släppet. Det tycker jag att man kan kräva med dagens teknik. Att patcha efter släpp har blivit en ful vana inom branschen i dag. Jo jag gillar och betalar gärna för ögongodis... Några fans som sätter tumm... 13/06 Fokusera på att berätta en bra historia och utveckla sköna kontroller i första hand. SEN kan man ta tag i grafikbiten. :) 13/06 Samt ha en lite mer oförutsägbar handling... 13/06 Vore kanon om detta spel blev lite mindre linjärt än the Witcher 2, annars är jag helt klart nyfiken.:) 13/06 Tja, CD Project går från klarhet till klarhet! :D Snart ger jag upp att köpa spel och kickstarter, enklare att bara ge en viss procent av lönen direkt till CD Project istället. ;) 12/06 Jag anser fortfarande att jag vill ha ett spel som har både bra grafik och bra story. Finns ingen ursäkt att göra det fult bara för att man vill ha bra story. Risen tycker jag har lite halvtaskig grafik och stela animationer därför är jag inte intresser... 12/06 Ibland räcker inte resurserna till att göra båda sakerna bra. Man kan bara göra en sak bra, så blir den andra lidande. Eller båda sakerna halvkassa. Om du får välja mellan halvkass story och halvkass grafik, eller bra story och kass grafik, eller kass... 12/06 Ibland räcker inte resurserna till att göra båda sakerna bra. Man kan bara göra en sak bra, så blir den andra lidande. Eller båda sakerna halvkassa. Om du får välja mellan halvkass story och halvkass grafik, eller bra story och kass grafik, eller kass... 12/06 Jag är mer fan av rollspel som försöker med en slags "egen" stil istället för fotorealism, typ cel-shading etc ... och när det kommer till shooters ... Ge bara fan i att spela dom för shooters är utjatat xD 12/06
Skicka en rättelse