Om bara några få dagar blir det möjligt att köpa och sälja Diablo III-utrustning för riktiga pengar.

På fredag, den 15 juni, öppnar äntligen auktionshuset i #Diablo III där riktiga pengar gäller som valuta. Det är en notis in-game (via Eurogamer) som avslöjar datumet för det omdebatterade auktionshuset, som faktiskt redan har slått upp portarna i Nordamerika.

Real-Money Auction House låter dig spendera kronor och dollar på vapen och annan utrustning. Det kommer också vara möjligt att köpa och sälja prylar för guldet som tjänas i spelet – valet är helt upp till dig.

Återstår bara för oss att fråga: vad du tycker du om den här formen av auktionshus?

Idén är väl snarare att du ska komplettera din gear med en riktigt bra artefakt för några euro för en slot som du inte hittar gear till än att du ska köpa dig en hel gear och plöja till 60. 16/06 Fan, det låter nästan som att Blizzard försöker tvinga dig till att fuska eller nåt. Om du inte kan bygga en karaktär som skilljer sig från mängden kanske du lider av en total avsaknad av fantasi? Man har ju hur många möjligheter att bygga en personlig... 14/06 Tänkte snarast IRL, att det kan vara svårt att tjäna tillbaka den tid/pengar man lagt ut på epic gear, då bättre gear troligen kommer släppas med jämna mellanrum för att hålla uppe köplusten :) 14/06 Då inget gear är "soulbound" kan man enkelt sälja vidare det gear man köpt ^^ så minus går man iaf inte. Men förstår vad du menar annars :) 13/06 Pay 2 win precis som hela spelet, att spela bygga en karaktär går ju inte då alla ska vara lika, det enda som ska spela roll är din gear, som du ska köpa. Visst, teoretiskt sett ska du kunna grinda bra gear, men praktiskt sett är det kört. Som alla andr... 13/06 Personligen har jag inget intresse av ett auktionshus. Varken med riktiga pengar eller med annan "valuta". 13/06 Har inga problem med detta, även om jag själv aldrig kommer köpa något. Inte omöjligt att jag försöker sälja något som jag inte behöver på skoj dock. Klart att det kommer öka intresset för att dupa/hacka, men jag är övertygad om att Blizzard kommer göra... 13/06 Visst är det så. Däremot minskar slumpen med tiden så att det jämnar ut sig för alla spelare i längden. Men räknar man med att kunna tjäna bra med pengar på att farma gear så lär man bli väldigt besviken. 13/06 Guldpriserna på US-servrarna är redan lägsta möjliga, $0.25 för 100k. 13/06 kanske är detta som får mig in i Diablo igen nu då, blir till att sitta och grinda items för att få gametime gratis om det så behövs flera hundra bra items för att få tillräckligt :) (haters gonna hate, WoW är fortfarande kul). 13/06
Skicka en rättelse