Tv-stjärnan Aisha Tyler har fått utstå väldigt hård kritik och mycket förolämpningar för sin roll som programledare under Ubisofts presskonferens. I ett Facebook-inlägg bemöter hon hatet.

#Ubisofts presskonferens på E3 leddes av tv-stjärnan Aisha Tyler: en kvinna med CSI, Friends och Archer på CV:t. I kommentarer på stora spelsidor, Youtube och forum har hon hånats på olika sätt. Vissa menar att hon inte är en gamer själv, andra menar att hon förstärker stereotyper och vissa menar att hon var oengagerad. I ett Facebook-inlägg ger hon nu svar på tal.

– Jag har spelat sedan jag var ett litet barn. Sedan jag bönade min pappa att köpa en Nintendo LCD Donkey Kong, JR. Sedan jag brände tre veckors bidrag genom att spela Defender i en spelhall. Sedan du var en ryckning i din pappas kalsonger.

Aisha Tyler fortsätter att räkna upp vilka spel hon har spelat och vad hon har bidragit med till spelbranschen. Hon klargör att hon inte framträdde på E3 för pengarnas skull, utan för att hon älskar spel.

– Så till alla hatare där ute som hävdar att jag inte spelar; till alla Neogaf-idioter, Gamespot-troll, till alla analfabetiska rasister på Youtube: fortsätt att flame:a mig. Var galen. Skriv varenda fårskallig kommentar ditt hjärta önskar. Jag kommer fortfarande att spela när din mamma har kastat ut dig från sin källare och du måste sälja din gamla konsol och skaffa ett riktigt jobb.

Ord och inga visor från CSI-stjärnan, alltså. Nedan är hela den omtalade presskonferensen.

Förstår din poäng, men jag tycker inte att mnan ska behöva ta massa skit för att man är en offentlgt person. Hon verkar ju reagera på precis samma sätt som en annan skulle gjort, och visar att idiotiska tanklösa kommentarer faktiskt sårar. Alla borde... 15/06 Jag håller med om att många skriver skit om andra bara för att trolla, något som det tyvärr inte går att komma ifrån med den anonymitet som Internet ger. Sedan det där med att hon "måste få försvara sig" är jag lite kluven till. Visst skall man kunna... 15/06 Intressant, ännu en person som änvänder samma uttryck: "rasistkortet". Är det ditt sätt att säga att hon inte fått rasistiska kommentarer riktade emot sig (för det har du säkert en aning om) eller menar du att hon refererar all inkommande kritik till... 15/06 Utan att ens ha hunnit se videon så försod jag att rasistkortet skulle slitas upp. Åh herre gud. 15/06 Tala om för anonyma idioter hur mycket deras ord har sårat en är en dum strategi. Men det är ändå gött att höra folk ryta ifrån ibland. 15/06 Var i FZs kommentarer finner du det? De kommentarer som är negativa är enbart mot henne som person och det hon sa, inte det faktum att hon är en kvinna. 14/06 Hon var den enda sköna presentatören på E3 som var utan stirr och fick en att slappna av när man kikade på presentationen och jävligt suave. tongue-in-cheek men proffsig. Typ den bästa presentatören jag sett på E3. 14/06 Misogynismen frodas. Både på youtube och i FZ:s kommentarsfält. 14/06 awsesome 14/06 Hon kunde prata inför publiken utan att vara för exhalterad eller för nervös. Perfekt presentation i mitt tycke, det gör inget att hon bara spelade i barndomen. Fast det ursäktar knappast hennes korkade attityd till trollen. Hennes bemötande av "kritike... 14/06
Skicka en rättelse