Artwork och ny info har dykt upp på danskarnas andra svåra spel efter Limbo.

Att hyllade och älskade indiespelet #Limbo skulle få en slags andlig uppföljare, det har varit känt sedan ett par år tillbaka. Nu har danska #Playdead gläntat på locket till sitt andra spel – med arbetsnamnet Project 2 – och visat upp en artwork-bild. Vi känner väl igen den svarta siluetten mot den mindre mörka bakgrunden men huvudpersonen tycks den här gången längre och släpar på en livlös kropp utan huvud.

Enligt Det Danska Filminstitutet, som stöttar projektet med en miljon danska kronor, innehåller spelet "unika pussel" och handlar om en pojke som kämpar mot ondskefulla krafter som utför experiment på människokroppar, något som styrks av bilden ovanför. Samma källa hävdar att spelet kommer till Windows, Mac, Xbox 360 och Playstation 3.

Playdeads vd, Dino Patti, har tidigare sagt att spelet är "likt på många sätt men ändå så olikt" och "mer konstigt på många sätt".

Utvecklingen påbörjades omkring hösten 2010 och spelstudion förväntar sig att utvecklingstiden kommer ta åtminstone tre och ett halvt år. Något som pekar på en release i början av 2014.

Men visst orkar vi vänta?

Skicka en rättelse