Krysslådans ringhörna tar ett fett brejk år 2012.

#Microsoft må ha visat upp en hel del godsaker under årets E3-mässa, men nu har de på två olika fronter rapporterat att de inte har några planer på att dyka upp på vare sig europeiska Gamescom eller japanska Tokyo Game Show.

- Inför släppet av Halo 4, Gears of War: Judgment, Forza Horizon: Fable: The Journey och Dance Central 3 utöver andra titlar och underhållningserfarenheter, fokuserar Xbox på mindre lokaliserade upplevelser för kunder, partners, försäljare och press världen över. Därmed kommer inte Xbox direkt delta på Gamescom i Cologne, Tyskland i augusti i år. Utvalda Xbox-titlar kommer fortfarande visas upp av våra utgivarpartners på evenemanget, och vi önskar de som deltar en bra show, säger Microsoft i ett uttalande till VG247.

I ett uttalande till Gamesmarkt noteras som sagt att de inte heller ämnar besöka japanska Tokyo Game Show. Huruvida detta handlar om lokaliserade släpp, eller ett lugnt år för att förbereda inför nästa konsolgeneration är något vi lär veta om ungefär ett år.

Jag går för gratisprylarna :) 15/06 Mässor är ju fortfarande kul att gå på, oavsett vad det handlar om, det är ju atmosfären och hela paketet som gör det. Jag tror inte att folk endast åker dit för att få de senaste nyheterna. 15/06 Fan vad synd. Jag som ska på Tokyo Game Show detta år. Då jag var på Tokyo Game Show 2009 så var det Ubisoft och Microsoft som hade de bästa "båsen" och brudarna :) 15/06 Är inte mässor kvarleva från pre-internet - hur man gjorde då för att nå ut. Nästa år kanske varje världsdel är mer befogat med nya generationer av allt dock. 15/06 Enligt NPD-tråden på Neogaf så var försäljningen av Xbox 360 -40,7% jämfört med förra året. Månaden var urusel för spelförsäljning överhuvudtaget, -28% mot förra året. http://www.gamesindustry.biz/articles/2012-06-14-diablo-iii-tops-may-us-game-sales-bu... 15/06 Håller med ovanstående.. varför ska man åka på mässor när allt pumpas ut via Youtube/facebook/twitter idag. Sedan finns alla nyheter och trailers ute redan innan mässorna startar. Så blir i princip inget nytt.. bättre att spara pengarna och satsa på ann... 15/06 Den sålde fortfarande bra förra året, under 2012 har det gått mycket sämre om man tittar på statistiken från NPD (USA). 14/06 Det var ju lite fattigt i år, men räkna inte ut dem än. 14/06 Tycker det är allmänt dålig fantasi överlag spelmässigt på samtliga konsolmärken, Det verkar som det istället som att det ska has en massa tjänster istället, surfa, youtube, facebook tv och filmkanaler medmera. Det känns nästan som om spelen kommer i... 14/06 Hehe, det verkar vara så ja.. hörde för bara några dagar sedan hur en arbetskollega sa att han skulle köpa "den nya xboxen" till sina barn. Förstod nästan direkt att det var 360:t som han menade, även om det fick mig att tänka på nästa Xbox konsol. Och... 14/06
Skicka en rättelse