Bye bye, auktionshuset i Diablo III!

En ny lag tar vid i Sydkorea från och med nästa månad, som förbjuder all handel med virtuella föremål. De koreanska myndigheterna har tagit beslutet eftersom de anser att "målet med spel är underhållning och de bör användas i akademiska och andra goda syften", enligt Kim Kap-soo vid departementet för kultur, sport och turism.

Detta innebär i praktiken att auktionshuset i #Diablo III bör anses olagligt. Utöver förbjudandet av handel med virtuella föremål så inför den nya lagen också ett förbud mot guldfarmande botar. Botarna ger online-spel ett "dåligt rykte" enligt de koreanska myndigheterna, och om du bryter mot lagen kan du räkna med 50 miljoner won (300 000 kronor) och upp till fem års fängelse.

Tycker du att liknande lagar borde införas även i Sverige, eller hur ser din inställning ut kring Sydkoreas nya lagar?

Hör nog till stor del till varför dem införde denna lag? så resonerar jag över det. och ser det bara som ett +. Hade gärna sett det i Sverige, men smaken är som baken. 18/06 Aldrig OK när myndigheter ska blanda sig i om sånt här.. dom kan väl göra nåt annat vettigt istället... låt folk om dom är såna idioter köpa såna saker för riktiga pengar.. förbjud cigaretter och knark istället som dödar folk varje år och inte spel för... 17/06 Helt riktigt Sydkorea. Spel upplevelsen förstörs bara när riktiga pengar och bottar blandas in. Ända fallet där det skulle funka är med 2 olika servrar. En med pengar o bottar o sånt trams och en utan. 17/06 Ok godtaget, tolkade det fel! *Kram**Kram* ^^ 17/06 Jag ber om ursäkt om så är fallet men skämtet var väl ändå inte särskilt brutalt. Jag kan väl bara utgå ifrån hur jag själv skulle reagera på om t.ex. Finland skulle jämföras med Nordkorea. Inte skulle jag ta det seriöst. Det stod ju inte heller Sydkore... 17/06 "målet med spel är underhållning och de bör användas i akademiska och andra goda syften" Håller med. Bra gjort, Sydkorea. 17/06 Min kompis som kommer från Sydkorea tog det skämtet högst PERSONLIGT så kom inte och säg att det ej är personligt bara för det ej drabbar dig. Trångsynte människa! Och ni som gillade hans kommentar borde skämmas! 17/06 Games - Serious Business 17/06 haha, 300k och 5 års fängelse... jag är inte helt insatt i det svenska systemet, men.... det där är väl grovare än det hårdaste straffet för te.x våldtäkt eller på nivå med dråp. :p 17/06 Dom? Du menar politikerna som stiftade lagarna äger studios som sysslar med botting? Eftersom du knappast kan snacka om landet som ett kollektiv. 17/06
Skicka en rättelse