På tvåan klockan kvart i elva börjar sändningarna från finalmatcherna i Starcraft 2 på Dreamhack Open.

Ikväll kommer SVT att visa Dreamhack Open i direktsändning. Sändningen började klockan 20 i SVT24. Klockan 22:45 kommer sändningen att gå över till tvåan och visa finalmatcherna från #Starcraft II: Wings of Liberty. Evenemanget tar slut klockan ett inatt. Det går också att titta på SVT:s hemsida och där finns en chattfunktion där du kan snacka med andra tittare under sändningen.

Det är första gången som Sverige livesänder e-sport-matcher via marknätet. Och vi blir det andra landet i världen som gör det. Sydkorea med sin nationalsport #Starcraft var föga förvånande först med denna bedrift.

Ska du nattvaka vid tv:n ikväll?

Tack till anon40744 för detta #nyhetstips!
Skulle nog kännas mest rörigt, känner jag i alla fall... Speciellt med tanke på hur många lag det är som inte har engelska som språk. 20/06 Kanske, båda? Alltså att de går in och tar upp ljudet från när de kommunicerar. 20/06 Jag tittar mest på turneringar, känns rätt meningslöst att bara titta på random streams... Tycker nog att en kommentator med full koll på läget är roligare att lyssna på, ändå. 20/06 Jag pratade mest om streams då, men eftersom jag sett streams där de gör det och sen när man ser utan att de kommunicerar så blir det rätt platt i mitt tycke. 19/06 I vilka spel brukar man höra hur spelarna kommunicerar..? Jag har sett på många turneringar i alla möjliga spel, aldrig har jag samtidigt hört hur spelarna kommunicerar... 19/06 Jag vet att det kallas moba den genren, men tycker fortfarande det är ett strategispel där av RTS :) Sen har jag spelat den genren mycket och tycker dota 2 ser helt enkelt för j**igt ut, om man tänker på hur alla de andra spelen ser ut i samma genre.... 19/06 Jag vet att det kallas moba den genren, men tycker fortfarande det är ett strategispel där av RTS :) Sen har jag spelat den genren mycket och tycker dota 2 ser helt enkelt för j**igt ut, om man tänker på hur alla de andra spelen ser ut i samma genre.... 19/06 Det är inget RTS, och inga av de snygga sakerna och detaljerna är där bara för att att det ska vara snyggt eller detaljerat. Men till skillnad från StarCrafts 1vs1-matcher så är det totalt tio spelare som möts i en match. Alla spelare styr varsin unik... 19/06 Riktigt kul att SVT sände från Dreamhack! Fick MLG vibbar av det vilket var riktigt kul, även fast jag inte lirar SC2! :) 19/06 Tror snarare att det handlade om att Svt provade nya nya marker genom att sända detta, för att kolla hur stor dragkraft tv-sänd e-sport kan ha, därav det låga produktionsvärdet. 19/06
Skicka en rättelse