I augusti drar online-kvalet igång till den största nordiska tävlingen någonsin i Call of Duty. Men den är bara öppen för 360-spelare som prenumererar på Elite.

Är du "så in i norden" bra på #Call of Duty: Modern Warfare 3? Då är det upp till bevis! I augusti drar kvaltävlingarna till det nordiska mästerskapet igång online och kulminerar sedan i en final den 1 september i Stockholm.

Kravet för att kunna delta är att du prenumererar på Elite och att du spelar 360-versionen. Windows- och Playstation 3-spelarna kan alltså inte ställa upp i tävlingen, enligt ett pressmeddelande.

Kvalet sker vid tre tillfällen online och åtta platser i finalen finns att tävla om; två för Sverige, två för Norge, två för Danmark och två för Finland.

– Det är första gången det arrangeras ett nordiskt mästerskap i Call of Duty i den här skalan. Vi har fantastiskt många duktiga och dedikerade spelare i Norden som står sig väl på en global nivå så det ska bli väldigt kul, säger Daniel Gustafson, pr-chef på Activison Nordic.

De var ju fan va vi lipar här..! Att känslan i ett fps är större på konsol än pc är för mig ett faktum. Men lika mkt sanning att dom riktiga hardcore lirarna sitter vidpc. Jag säger sluta lipa bara för att det finns en tunering där inte pc är med och... 21/06 I nästa generation kanske MS ska skicka med en mus och ett tangentbord till boxen, så öppnar de för FPS och RTS på konsoll på allvar. 20/06 vilken underbar bild! 20/06 Tror inte någon av er här kan ens mäta er med de bästa 360 spelarna även om ni tränade hardcore i månader. Säg att det inte kräver skills efter det :) Behöver inte whina för att ni tycker det suger. Kul att de kommer med tiderna och fattar att konsol... 20/06 Tror ingen i tråden sagt något om att CoD inte har publik eller spelare i mängder. De flesta säger bara att CoD på Xbox inte kräver skill på samma sätt som många PC-spel. Och att det är fånigt att de tar betalt för att få spela turneringar. Vilket båda... 20/06 Roliga är att ingen av er verkar veta att CoD på 360 har haft EU's största LAN turnering i CoD och INTE PC :/ Nästan 120 lag tävlade i EGL7 för inte så länge sedan. Så jo det är stort inom esport! CoD XP i Los Angeles hade dessutom en eller två miljoner... 19/06 Vilket skämt! 19/06 Man skulle kunna tro att det vore logiskt att tänka så, men när senast kom ett Gears eller Halo spel till PC? Det är Microsoft vi talar om. 19/06 Men egentligen, vad spelar det för roll? Det är ju lika förutsättningar för alla. Och så länge som förutsättningarna är lika så går det att tävla. 19/06 Du gjorde mig sugen på att damma av CoD2 nu :P 19/06
Skicka en rättelse