Är du en lärare som vill använda Portal i utbildningen? Hör då av dig till Valve så får du hur många exemplar du vill att använda som verktyg under dina lektioner.

Idag, på Games for Change-konferensen, berättade #Valve att de kommer att ge #Portal 2 till lärare som ett verktyg i utbildningen. Den nya kampanjen Teach with Portals innebär att lärare får tillgång till hur många exemplar av spelet de vill – gratis. De kan sedan dela ut exemplaren till studenter och använda dessa i utbildningen. Så här beskriver Valve själva sitt initiativ:

– Att använda interaktiva verktyg som Puzzle Maker för att dra in studenter gör fysik, matematik, logiskt tänkande, spatialt tänkande, sannolikhet och problemlösande intressant, häftigt och roligt. Det för oss ett steg närmare vårt mål – engagerade, eftertänksamma barn!

Spela Portal på mattelektionen låter inte så dumt.

Indeed! 22/06 Ja. Valve må vara ett företag som över allt annat vill tjäna pengar, det förnekar jag inte, men sättet de gör det på är uppmuntrande. Deras spel håller alltid hög kvalite, de brukar ta indie/hobby-utvecklares ideér och tillsammans med dem göra riktiga... 21/06 Problemlösning, inspiration till att bli spelutvecklare, kodare etc. Många barn saknar inspiration i skolan och om detta kan hjälpa dem att hitta en möjlig väg att gå i livet, varför inte? 21/06 Hehe de borde införa sånt här på jobbet :) 21/06 med tanke på hur sjukt de stramat åt matte kurserna på gymnasiet och troligtvis på högstadiet med skulle detta aldrig kunna klämmas in i skolan. tyvärr. har själv funderat på hur något liknande skulle kunna användas i skolan. men de nya kursplanerna tar... 21/06 Vad är riktiga lektioner enligt dig? Majoriteten av forskning kring inlärning förespråkar inte katederundervisning även om politiker som Björklund tycker, utan några som helst belägg för det, att det är lösningen på allt. Vi borde fästa våra blickar på... 21/06 Finns väl ett antal skolor i staden där jag bor som har bland annat Minecraft inlagt på datorerna på order från skolan. Ser inget problem direkt om man får ett antal licenser gratis. 21/06 Ban-editorn kanske kan vara ett bra kompliment till typ en bildlektion. Alltså något creativt ämne. Ska man ha det i något mer problemlösarämne så är det väl bara att be dom göra ett speedrun och see hur fort dom löser portal-2. Blir lätt att betygsätta... 21/06 Att tänka konstruktivt, i dagens skola så går det ut på att alla lär sig samma sak men problemet är att alla är olika. Vi lär oss saker på olika sätt, om jag förklarar något för dig så kanske du inte förstår detta medan någon annan förstår det med en... 21/06 Värdelöst. Vad skulle barnen lära sig på det? Bättre att lägga på mer riktiga lektioner. 21/06
Skicka en rättelse