"Om du kan svepa med fingret är du en gamer", säger EA-chefen som jämför gaming med att shoppa kläder.

I framtiden kommer nästan alla spel bekostas av mikrotransaktioner enligt #EA-chefen och före detta #Microsoft-chefen Peter Moore. Han menar att free-to-play-framtiden inte bara är oundviklig utan att det också är en bra sak för branschens breddning.

– Jag tror att, i slutändan, kommer de här mikrotransaktionerna vara i vartenda spel men spelen i sig, eller åtkomsten till dem, kommer vara gratis.

Han jämför fenomenet med att gå in i hipp klädbutik, njuta av musiken och kolla in jeansen. Men om man vill ha något så måste man betala. Moore tillägger dock att de vanliga hardcore-titlarna kan finnas kvar i viss grad men att den riktiga tillväxten finns i att bjuda in miljarder människor i industrin och kalla dem gamers.

– Vi har sett, oavsett om det var med Wii som fick mamma ur soffan för att spela #Wii Sports eller mer nyligen, #EA Sports Active, där vi fick med tjejerna som älskar att träna. Och alla de saker som socialt spelande har gjort – #Rock Band gjorde det, #Guitar Hero gjorde det – alla dessa saker som höjde spelandet från att vara underground-konst som tonårspojkar sysslade med i sina sovrum, med testosteronfyllt innehåll som alla klagade på – till ett läge där alla är gamers.

Han tillägger:

– Om du kan svepa med fingret är du en gamer.

Källa: Kotaku

I framtiden är det alltså "It's in the game.. but you have to pay if you wanna use it" Inte samma klang.. 23/06 Om inte vi gamers talar om för spelbolagen vad vi vill ha så kommer vi bara få det säljar nissarna tjänar pengar på snabbt. Det konstiga med uttalandet är att det låter som ta det för du får inget annat av oss! Men man ska inte bita den hand som föder... 22/06 Jag har redan gett upp hoppet på alla jävla skitutvecklare som Ubisoft och EA. Sålänge Paradox Interactive fortsätter på samma bana som dom gör nu så är jag nöjd, samt att jag får mitt årlia Football Manager. Resten är ju bara rent konsollskit nu för... 22/06 Dat smile Begrepp som hardcoregamers, hardcoretitlar etc är urvattnat, pressat, urvridet och mjölkat. Angående framtidsvisionen så får det bli en repris på den här http://www.youtube.com/watch?v=h472NmF1HEQ 22/06 Tjena.. 22/06 "It's in the game"... hmm börjar få skum bismak i munnen när jag säger det. 21/06 Så EA's plan är alltså att göra korta, innehållsfattiga free to play-spel med mikrotransaktioner som riktas åt extrema casual-spelare. Kommer inte så oväntat, med tanke på att det är EA. Men vid Tors hammare, med såna här uttalanden förvandlar ni vilken... 21/06 Åt helvete med EA! Hatar det bolaget som fan! 21/06 Bullshit, inte fan är jag en rallyförare för att jag kan sitta i en bil. Jag är inte en filmkritiker för att jag kan titta på film. Jag är inte en kock för att jag kan koka makaroner. Jag är inte en ryttare för att jag kan sätta mig på ryggen på ett dju... 21/06 Gratis spel? Ja för fan. Dåliga spel? Ja då har jag inte betalat något för dem i varje fall. Och ingen tvingar mig att spela dom. 21/06
Skicka en rättelse