Vad kan den aktade "cyberpunk-action-stealth-rpg"-klassikern Deus Ex ha gemensamt med Epic Mickey 2? En hel del, om du frågar Warren Spector.

Enligt den levande legenden Warren Spector finns det likheter mellan überklassikern #Deus Ex och hans nuvarande projekt #Epic Mickey 2.

– Varje problem kan bemötas på flera olika sätt. Det handlar in om: "Hur löser jag det här pusslet?". Utan snarare: "Hur kan jag manipulera omgivningen på ett sätt som ger mig mer av vad jag vill ha? Så jag får göra mer av sånt jag tycker om".

Spector lyfter fram Deus Ex där du kan (om du gillar strider) aktivera alarm för att locka fram fler fiender. Epic Mickey, säger han, är "precis som Deus Ex" eftersom du kan använda dig av spelreglerna för få den typ av gameplay du vill ha. En särskilt svårt plattformspassage kan förenklas genom att lösa ett pussel – men gillar du plattformsskuttande är det bara att hoppa rätt in i utmaningen.

– I de flesta spel, om du exempelvis spelar en shooter, och du inte är bra nog, står valet mellan att sluta eller fortsätta. Om du spelar ett stealth-spel och inte lyckas passera en vakt är valet detsamma. I det här spelet – som i Deus Ex och flera andra spel jag jobbat med – om något är för svårt för dig, så kan du stanna upp, fundera över situationen och försöka med något annat.

Epic Mickey 2: The Power of Two släpps den 23 november till Wii, Playstation 3, Xbox 360, Windows och Mac. Till skillnad från originalet, som var Wii-exklusivt.

Källa: VG24/7

Skicka en rättelse