Nintendos största bärbara skärm någonsin – men fortfarande bara en analog styrspak.

#Nintendo utannonserar att de släpper 3DS XL den 28 juli i Europa. Det är frågan om en hårdvarurevision med betydligt större skärmar än tidigare, men av någon anledning väljer japanerna att inte samtidigt lägga till en extra analog styrspak.

Den nya ovanskärmen är 4.88 tum (diagonalt sett), vilket innebär att den är 90 procent större än den vanliga 3DS-konsolens ovanskärm (3.53 tum). 3DS XL-skärmarna blir dessutom större än gamla trotjänaren DSi XL, vars två skärmar var 4.2 tum vardera.

Batteritiden förbättras och förväntas hålla mellan 3,5 till 6,5 timmar för 3DS-spel, eller 6 till 10 timmar för DS-titlar. Värt att poängtera är att batteriernas livslängd självklart också påverkas på hur ljus skärm du har, samt om du har 3D-effekten på eller av. 3DS XL skeppas med ett 4 GB:s SD-kort – att jämföra med originalkonsolens 2 GB.

336 gram väger XL, 235 gram väger vanliga 3DS. En laddare medföljer inte direkt i boxen, eftersom Nintendo vill hålla nere kostnaderna. Har du redan en 3DS eller en DSi eller DS XL så funkar dessa, annars kan du köpa till en laddare separat.

Färgerna som finns tillgängliga i början blir silver, röd och blå.

Är du sugen på Nintendos nya 3DS-modell, som släpps om bara någon månad?

Fast 3DSen ÄR ju nästa uppgradering. Du kan inte spela spel på 3DSen på din DS, det är som skillnaden mellan Gameboy Color och Gameboy Advance.. 3D är inte den enda featuren, det är en teknisk uppdatering också. Och se detta som en öppen varning för per... 24/06 Wait...What?!! 24/06 Där är säkert folk som klagar på dem också. 24/06 Ja för du kan ju köra PS3 spel på din PS1, OH WAIT! Vi pratar inte om dosorna din idiot! Nintendo DS är precis likadan, bortsett ifrån kameran och 3D så kan du köra samma spel på din DS ifrån 2004 som du kan på din DS ifrån 2012. Men nintendo har ett... 24/06 Fast problemet finns ju redan. Circle pad pron finns ju ute på marknaden som ett extra tillägg. Det har ju redan det problemet, bara i mindre skala. Men fler spel måste ju stödja det, för annars så har den inget existensberättigande. I RE: Revelations... 24/06 Jag förstår att folk tycker det är dumt att Nintendo inte lägger till en extra circlepad men å andra sidan finns det en vettig anledning. Circle Pad pro stöds just nu av 0 förstahandstitlat och bara en handfull titlar från tredjepartsutvecklare. 2 circl... 24/06 Men då tycker jag att Sony ska släppa en ny stationär för playstation har ju varit samma sen 1994, dom har ju bara lagt till två spakar ;) 24/06 Skrivs det om Apple i denna tråd då? Folk gillar aldrig när företag spammar nya saker år efter år. 23/06 Så kul att alla ni klagar på Nintendo, vad gör inte Apple då? Släpper samma skit varje år med nya features. 23/06 Fortfarande bara en analog spak, sen kan man ju undra hur länge nintendo planerade detta... först släppa en kass version... sen en uppdaterad. 23/06
Skicka en rättelse