En av förklaringarna till det kraftigt minskade värdet är Star Wars: The Old Republic.

Sedan november förra året har #Electronic Arts marknadsvärde sjunkit rejält. I nuläget ligger det 50 procent mindre än för cirka ett halvår sedan. I en artikel på Gamesindustry ges några förklaringar och teorier kring orsakerna bakom raset. En av de största anledningarna är, enligt artikeln, att #Star Wars: The Old Republic inte blev den stora succé som Electronic Arts hade hoppats på.

Ett tag efter SWTOR:s lansering började EA:s aktiekurs att sjunka. Förväntningarna på spelet var oerhört höga av många anledningar. The Old Republic har bland annat rekordet i kostnad för utveckling. Att det högt aktade #Bioware tog sig an Star Wars-licensen verkade lovande och ett lyckat MMORPG skulle dra in storkovan till Electronic Arts. Riktigt så blev det inte.

The Old Republic har inte direkt misslyckats, men det har inte heller blivit någon succé. FZ rapporterade i maj om det stora tappet på 400 000 spelare. Kanske kommer spelet dessutom att tvingas in i free-to-play-modellen.

#Activision Blizzard, däremot, har ett marknadsvärde som ligger stadigt. I nuläget har de tre gånger så högt värde som konkurrenten Electronic Arts.

Skicka en rättelse