Maxis säger att de försöker undvika det klassiska höger-vänster-perspektivet så gott det går i designen av deras nya stadssimulation.

Med #Maxis kommande stadssimulation #Simcity hoppas utvecklarna undvika höger-vänster-perspektivet och inte främja någon särskild politisk synvinkel på något sätt, i så stor utsträckning de kan. Men i och med att spelet trots allt handlar om att balansera skatter, utbildning och simulation av brottslighet så är det inte en särskilt simpel uppgift.

– Intentionen är att göra en simulation med tillräckligt intern integritet så att spelaren kan utforska de här olika valen och se vad som händer. Såvitt mig anbelangar är målet att göra något som är tillräckligt robust för att du ska kunna pusha det åt alla de här olika hållen och få trovärdiga resultat av det, säger creative director Ocean Quigley.

– Mitt mål är att försöka representera verkligheten tillräckligt verklighetstroget så att du kan göra alla möjliga saker och att det inte riktigt finns ett enda bra sätt att göra det på. Det handlar absolut inte om att göra en ideologiskt kanaliserad upplevelse där du behöver spela helt skenhelig och göra de rätta miljömässiga valen för att vinna eftersom det, ärligt talat, vore absurt som gameplay-upplevelse. Det vore en övning i propaganda, snarare än att ge dig en simulation att utforska.

Simcity släpps till Windows i början av nästa år.

Menar såklart inte att 100% skatt är bra, det fattar vem som helst. Men har svårt att se att en 30-40%-skattesats är något som kommer uppskattas av invånarna, även om det i sin tur ger dessa bättre förmåner. Och ja, det är synd att man skippar det polit... 02/07 Bra sagt, bättre uttryckt än vad jag själv hade lyckats med. 25/06 Ser med fjärilar i magen fram emot release. 25/06 Som att det skulle vara deras välfärdspolitik som styr hur "bra" (definiera) det går för landet? Det är en mycket mer komplex fråga än så (världen är inte svart och vit). Om vi klarar oss med X i generell skattesats betyder det absolut ingenting, annat... 25/06 Statsplanering förekommer väl i alla städer oavsett statsskick? 25/06 Dock går långt ifrån alla våra svenska skatter till "staden". T.ex. vägar och tåg mellan städerna, bistånd, statens administration, bidrag till landsbyggden osv osv behöver vi inte alls betala i Sim City. Om det är tillräckligt för att få ned skatten... 25/06 med tanke på att man själv väljer vilka byggnader som ska uppföras, vart och hur, så är väl statsskicket i simcity ändå statskapitalism? 25/06 Ett "sim"-spel baserat verkligheten skulle göra alla deprimerande. Ingen mening att spela då. 24/06 Jag uttryckte mig nog klumpigt; när jag kallar USA för liberalt så utgår jag från den typologi som sociologen Esping-Andersen har gjort utifrån välfärdsregimer. Jag håller med dig om att högre skatt inte per automatik ger förhöjd allmän livskvalité, skä... 24/06 Aww! Hade jätte gärna vilja skapa värsta Kommuniststaden! Där alla delar på allt och alla hjälper varandra! <3 24/06
Skicka en rättelse