Spela i originalläget om du är puritan, eller den uppdaterade versionen ifall du vill ha med ändringarna.

#Doom 3: BFG Edition får två spellägen – original och "nya" versionen, så att både puritaner och nya Doom-lirare ska bli nöjda. Den som vill kan alltså spela den högupplösta versionen av Doom 3 med ficklampshelvetet och det bäcksvarta mörkret intakt.

– Vår första tanke var att göra stora svepande förändringar eftersom det här är något vi tittat på länge, så det känns inte fräscht längre. Vi har verkligen fokuserat på kärnupplevelsen. Mycket folk vi pratade med på E3-golvet var inte nöjda med idén att ha ficklampan som något separat. Så att integrera ficklampan till ditt huvudvapen kändes givet, men trots det hade vi ändå folk som sa att de ville spela spelet på det ursprungliga sättet, säger Doom 3-producenten Eric Webb.

– Annan feedback var att spelet var för mörkt, så vi har lyst upp lite mer här och där och försökt leda spelarens öga lite mer. Så det blir två spellägen – den ursprungliga, oförändrade versionen av Doom 3 och den uppdaterade.

Doom 3: BFG Edition innehåller Doom 3, expansionen Resurrection of Evil och sju helt nya banor i form av The Lost Mission. Utöver allt detta inkluderas också Doom 1 och 2. Titeln väntas ut till Windows, Xbox 360 och Playstation 3 den 19 oktober i höst.

Skicka en rättelse