Kortspelet Scrolls låter dig trolla dina motståndare med allsköns varelser och magiska förmågor. Mojang berättar om sina alpha- och betaplaner. Det är alltså nästan som The Elder Scrolls-serien fast baserat på kort.

#Mojang Specifications, den svenska succéstudion bakom #Minecraft röjer att deras nästa spel, #Scrolls, närmar sig stängt alpha-testande. Inte helt ologiskt är det en begränsad variant av spelet som kommer skönjas i alpha-utgåvan, men när de provat och stabiliserat de grundläggande flerspelarmatcherna, enspelarsessionerna och kortbyggarsystemet tas spelet in i en öppen beta. Betatestandet följer systemet som togs i bruk i och med Minecraft, det vill säga att folk som är sugna kan köpa spelet för en lägre summa och således få tillgång.

Scrolls är ett kortspel där du bygger ihop en lek med magi, varelser och andra häftigheter som i slutändan leder till kortstrider med andra människor som tror att de är bättre än dig. Missa inte den nya gameplay-filmen nedan som visar upp hur det fungerar i praktiken.

Mojang Specifications blev helt till sig av lycka och regnbågar när det uppdagades att tvisten med #Bethesda Softworks gällande användandet av spelnamnet Scrolls och dess potentiella förväxling med The Elder Scrolls-serien löst sig. Ja, de får använda sig av namnet, men endast för detta spel.

Skicka en rättelse