De nya Final Fantasy-titlarna är helt enkelt för dåliga, och en nyversion av klassiska Final Fantasy VII skulle "döda" hela serien.

Skulle den efterlängtade och extremt efterfrågade nyversionen av 1997 års Playstation-klassiker #Final Fantasy VII döda hela Final Fantasy-serien? Ja, det är åtminstone vad #Square Enix-chefen Yoichi Wada hävdar, och han vägrar att låta sina anställda göra en nyversion förrän de lyckats överträffa det legendariska äventyret.

Yoichi Wada anser inte att de senaste spelen som #Final Fantasy XIII, #Final Fantasy XIII-2 och #Final Fantasy XIV hållit måttet. För att vi ska få återse Cloud, Sephiroth och gänget i högupplöst format krävs alltså först att den anrika rollspelsfabriken börjar leverera som förr.

När – om någonsin – tror du att remaken kommer?

"det kommer inte att hända något innan vi överträffar 7:an..." Då kommer vi aldrig att se en ny version, FF 7 är och kommer nog alltid vara det bästa spelet jag någonsin har spelat. Det är fulländat från början till slut. (Min åsikt bara) 05/07 Tack för svaret! Ok då fattar jag vad du menar med striderna. Det där med Midgard har ju bara att göra med att han inspirerats av nordisk mytologi, vilket också är synligt via andra referenser, t.ex. Odin. Angående namnet Turks, är det inte en ändring... 27/06 Då antar jag också att det är free to play? =P 27/06 Låt FF serien dö ut med FF7-remake som sitt sista, största och bästa spel. Sen är det bara till att låta Mistwalker ta över tronen genom att släppa Lost Odyssey 2 :) 27/06 Vad jag menar med slumpade strider är hur man går runt i vad som verkar tomma områden då man plötsligt hamnar i strid titt som tätt, det har alltså inget med själva stridandet i sig att göra, men jag var kanske otydlig. Varför jag finner strider repetit... 27/06 Jag förstår inte riktigt dina argument.. för det första säger du att det är samma fighting-sekvenser, men samtidigt slumpmässiga strider? För det andra så är det inte samma fighting-musik hela tiden. Och slutligen, vad är det för fel på Midgard och Turk... 27/06 Ja jag köpte XIV på CDON för 48 kr inkl frakt:-) det är fortfarande ett kasst upplägg i menyer och dyligt. Men i höst kommer en större patch som ska fixa till det massor och förhoppningsvis göra spelet spelbart och riktigt bra. 2.0 heter den och ska slä... 27/06 Ibland kanske man bara ska "Minnas" dom bra gamla spelen och eventuellt spela dom igen som dom en gång var gjorda... Det kommer att gnällas på allt möjligt vid en eventuell remake.. Jag tar en tripp då och då i minnes allén.. det fungerar bra nog:-) 27/06 För mig kommer FF VII vara det bästa FF spelet, och det är för att Storyn börjar med en riktigt emo protagonist som inte bryr sig om något. Sedan börjar det sakta men säkert ändras. Alla områdena har en charm, musiken sätter verkligen stämningen. OM man... 27/06 Är FF XIV F2P / P2P? Också kostar det seriöst 29 kr på webhallen? 27/06
Skicka en rättelse