"Det är ingen tvekan om att det kommer bli mängder med nya diskussioner och debatter, kanske till och med kontroverser".

#Mass Effect 3-producenten Casey Hudson säger att det är omöjligt för #Bioware att göra alla fansen nöjda med det nya slutet, bland annat för att vissa spelare krävde så enorma ändringar att det i praktiken vore ogenomförbart.

– Det fanns människor som helt och hållet avfärdade hela konceptet med de olika sluten, och ville att vi skulle börja om från början och göra om allting. Och vi kan inte göra det eftersom det inte är vår berättelse, vi skulle inte veta hur vi skriver den historien, säger Casey Hudson.

– Det är ingen tvekan om att det kommer bli mängder med nya diskussioner och debatter, kanske till och med kontroverser. Men vi gjorde inte Extended Cut för att försöka göra alla glada, för att det skulle bli perfekt – vi såg bara en möjlighet att bygga vidare på saker vi kände skulle kunna addera mervärde till upplvelsen, för de som uppskattar det.

Det nya Mass Effect 3-slutet släpps ikväll till Windows och Xbox 360. Playstation 3-lirarna får vänta till den 4 juli.

Jag köpte ME3 men spelade bara några timmar. Det har större problem än slutet. Jorden är på väg att gå under, Shephard skyndar iväg för att hämta hjälp, Shephard får ingen hjälp direkt så han måste göra en massa sidouppdrag tex. rädda en massa studenter... 27/06 Jag hade inte sett slutet innan EC så jag kunde inte bli något besviken, men när jag såg det nu verkar alla plotholes vara fixade i alla fall, för jag hittade inte några. Istället blev jag förbannad för att skärmen blev svart mitt i avslutningen INNAN... 27/06 Nya slutet är en tydlig förbättrning med tanke på vad de hade att jobba med. Bortsett från 27/06 Gömmer allt i en stor spoilertag, har ni inte spelat ME3 eller EC så kanske det är bäst att inte läsa, för säkerhets skull. 27/06 Jo, håller med. För den oinvigde, vad de nya sluten gör är att 1. plugga igen flera av de största plotthålen 2. ge ett par nya dialog options innan valen och 3. utveckla betydligt mer dels vad de olika sluten innebär Och vad som hände sen. Det är inget... 27/06 Åh gud, Bioware fixade det tillslut. It finally makes sense :D Spontant kan jag säga att jag gillar det skarpt. Precis det jag hoppades på men inte vågade tro. Mindre giss-guess och mer förklaring. Jag kommer sova gott inatt :) 27/06 efter att ha spelat det så kan jag ju lugnt säga att jag inte fattar varför de gjorde det över huvud taget. 2GB som tillför ett drygt 30sekunder långt bildspel... :( 27/06 Är själv inget större ME-fan, men ovan nämnda är just anledningen till att även jag är förbannad på Bioware. Slutet strider mot så jävla mycket Lore och ren logik så det är inte sant. Å andra sidan kan jag tycka att Blizzard högg mig rätt hårt i hjärtat... 27/06 Det är inget nytt slut. En vanlig skitkorv blev istället en extra lång skitkorv. 26/06 Ganska nöjd över att jag aldrig fick tid till att spela 3'an då, hade bara blivit besviken iaf. Älskade ME1 och ME2. 26/06
Skicka en rättelse