"De olika språken, lagarna och återförsäljarna" gör att det inte skulle gå runt, hävdar utvecklarna Thatgamecompany.

Så sent som igår dreglade FZ över den färska Journey Collector's Edition-trailern, men idag kommer bomben – samlingsboxen släpps inte i Europa. Åtminstone inte enligt utvecklarna #Thatgamecompany själva, som hävdar att det helt enkelt är för dyrt med "de olika språken, lagarna och återförsäljarna".

– Det finns mängder med lokaliseringskostnader i Europa, så det skulle vara väldigt svårt att inte förlora stora mängder pengar. Vi önskar att vi kunde släppa det i Europa, men det är inte vi som tar besluten, tvittrar utvecklarna.

Om du vill se ett PAL-släpp så uppmanar de dig också att göra din röst hörd, och tjata på #Sony tills dina tangentbordsfingrar skrumpnar. Sony själva har inte officiellt gått ut och bekräftat att Journey Collector's Edition inte släpps här, men det ser alltså inte särskilt ljust ut.

Samtidigt är Playstation 3 regionsfri så att importera spelet från Nordamerika är absolut inga problem, och det finns gott om butiker som skeppar till Sverige. Ifall du är osäker eller behöver tips och råd så är det bara att fråga i kommentarstråden nedan!

Skicka en rättelse