Nyversionen av det klassiska spelet dyker upp den 4 juli via Xbox Live Arcade.

Minns du klassiska gamla #Spelunker, som bland annat släpptes till Amiga, Commodore och NES? Well, nu avslöjas att nyversionen av den gamla grottutforskaren släpps den 4 juli via Xbox Live Arcade.

Sedan tidigare finns spelet till pc, men snart kan alltså också de gröna lirarna hoppa och skutta och dö all världens död i världens sötaste grottdjup. Prislappen blir 1200 Microsoft-poäng – spana in trailern nedan.

FZ-recension är att vänta, antagligen på måndag! Jag sätter mig med Spelunky i afton och börjar lira. :) 28/06 Spelunky är så jävla bra! Random-map generatorn är suverän. Har spenderat en pinsam mängd timmar med att få över en miljon i score och försökt göra en så snabb speedrun som möjligt. Även mitt användarnamn kom jag just på :) 28/06 Ser grymt ut, vet att jag spelat något liknande på Amiga för tusen år sen, men glömt har vad det hette. Blir helt klart ett köp. 28/06 Spelunker spelade jag på Atari-tiden. Så här såg det ut då: https://www.youtube.com/embed/VCwXNB24v78 28/06 ser ut att vara ett härligt litet 2d spel, men vad fan var det där i början utav trailern? helt värdelöst. släpp detta på pc, steam! 28/06 Såg rätt coolt ut.. :) Jag tänkte först bergsklättring... Någon som minns "MER Climbing (http://www.youtube.com/watch?v=3o_2ZDCgqng)"? xD 27/06 Spelunky och Spelunker är inte samma spel.. Antar att det är kraftigt inspirerat av Spelunker men skulle inte kalla det för nyversion. Spelunky till PC är för övrigt gratis om någon vill testa det: http://spelunkyworld.com/original.html 27/06 "din gamla grottutforskare" 27/06 Finns det inte i HD till data? 27/06 Ny-nyversion till och med? Spelunker HD släpptes ju för ett bra tag sen. Edit: Dessutom efter att ha sett trailern, det påminner ju inte ens om Spelunker :x Mer än att båda utspelar sig i en gruva. Suttit och kollat på rekordinnehavararen till NES-versi... 27/06
Skicka en rättelse