Den lovande Pokémon-krigaren lanseras i slutet av juli, avslöjar Nintendo.

Den 27 juli släpps strategirollspelet #Pokémon Conquest i Sverige, avslöjar #Nintendo. Titeln är utvecklad av #Tecmo Koei och släpps till DS, inte 3DS. Men är naturligtvis fullt spelbart på båda maskinerna.

I Pokémon Conquest tar du dig an rollen som en Warlord, en ung krigsherre. Din uppgift är att rekrytera allierade, så kallade Warriors, för att skydda och bygga upp ditt kungarike. Under äventyrets gång kommer du stöta på flera olika Pokémon, Warriors och Warlords. Spelet är uppbyggt med ett tema som baseras på feodaltidens Japan, en tid då Japan styrdes av klaner och krigsherrar, så kallade Shoguns. Detta spelet innehåller nästan 200 Pokémon. En hel del av dem stiftade du möjligen redan bekantskap med i #Pokémon Black och #Pokémon White.

På stridsfältet måste du välja rätt slags Pokémon för att åstadkomma maximal skada på dina motståndare. Slagen är turordningsbaserade och det gäller att välja rätt taktik i striderna samtidigt som förhållandena ändras varje omgång.

Bland nyheterna i Pokémon Conquest återfinns:

  • Story: För att rädda Ransei-regionen från den mäktige krigsherren Nobunaga måste du erövra olika kungariken för att ditt eget ska kunna växa. Totalt finns 17 olika kungariken att erövra. Om du tar kontrollen över alla kungarikena kommer du att väcka en Legendarisk Pokémon och rädda hela landet. Spelets Story Mode består av kapitel som du låser upp ett och ett. Varje kapitel har sin egen spelbara Warlord och olika mål för att vinna.

  • Din armé: Du kan få din armé att växa genom att rekrytera besegrade Warlords och deras Pokémon. När ett kungarike erövrats får du också kungarikets tillgångar såsom träningsläger, butiker där du kan köpa föremål och gruvor där du kan tjäna pengar. Du kan även göra din armé starkare genom att länka dig till en viss Pokémon. Warlords kan ha olika Pokémon länkade till sig och byta mellan dem inför en strid av taktiska skäl.

  • Striderna: Du kommer att stöta på många olika slagfält genom spelet – alla de 17 kungarikena har olika typer av slagfält. Till exempel har kungariket Ignis ett eldtema med lavaflöden. Där kan du strategiskt välja att använda Pokémon av vatten-typ för lättare erövring. Du kan sedan använda kungarikenas träningsläger för att träna dina arméer och hitta vilda Pokémon.

  • Warlords och Pokémon: Varje Warlord har sin egen speciella förmåga med stor påverkan på striderna. Till exempel har Warlord Oichi förmågan att hela alla Pokémon i din armé. Warlords har också olika typer ungefär som Pokémon. Vilken typ en Warlord är påverkar hur den samverkar med en viss Pokémon. Vissa Warlords har förmågan att välja vilka slags Pokémon de kan använda.

Pokémon Conquest tycks bli en spännande och annorlunda tappning på det klassiska Pokémon-konceptet. Tänker du kriga med Pokémons senare i sommar?

Spelets E3-trailer
[video=11735]

Skicka en rättelse