Trots att Goonswarm-ledaren Mittani förklarat krig mot i stort sett alla så är inte Eve Online-utvecklarna rädda för att spelarna ska förstöra onlinerollspelet.

Onlinerollspelet #Eve Online har ett väldigt fritt upplägg med enormt mycket frihet för spelarna, och trots att bråkstakarna i Goonswarm-alliansen och dess ledare Mittani just förklarat krig mot i stort sett alla som står i deras väg så är inte #CCP rädda att deras spelare ska förstöra onlinerollspelet.

– Jag tror inte att vi är rädda för någon, och jag tror inte att det vore en hälsosam relation med våra konsumenter om vi vore rädda. Vi accepterar att spelarna gör konstiga saker, vidtar extrema åtgärder för att vinna och rent allmänt kommer på olika typer av smarta intriger. Goonswarm kommer upp ofta i media, men de är inte de enda som gör såna här saker, säger lead game designer Kristoffer Touborg.

– Det är en avvägning, helt enkelt – du måste acceptera att ifall du låter spelarna vara kreativa så kommer det mesta vara riktigt grymt men kanske inte allt. Det bör inte orsaka rädsla så mycket som fostra en acceptans att vissa saker fungerar och andra inte. Kreativa spelare är en välsignelse, även om de ibland får oss att jobba övertid.

CCP:s senaste uttalande kommer efter att Goonswarm-ledaren Alex "The Mittani" Gianturco förklarat krig på alla som står i vägen för Clusterfuck-koalitionen, som Goonswarm-alliansen tillhör. Goonswarm-alliansen själv består samtidigt av flera separata Goonswarm-guilds, förstås. Kriget kan börja redan den kommande helgen.

– Ingen nåd, ingen vila, inga freeports utan bara brutal erövring. Erövringarna kommer inte sluta förrän hotet mot oss är utraderat, har Mittani sagt i ett tal till sina undersåtar.

Eve Online. SRS BUSINESS.

Håller helt med fisk (ovan). Jag spelade EVE från Februari i år fram till Juni väldigt oavbrutet, gjorde mycket reaserch och testade de flesta yrken och raser. Jag bestämde mig för att satsa på pvp, factional warfare och lite exploration. PvP var helt... 03/07 OMG they are over 9000 members! 03/07 Om du hade frågat för tre år sedan så hade jag svarat "ja". Idag är det inte svårare att ta sig in i EVE än något annat MMO. Däremot att lyckas rejält i spelet... det är få förunnat. Hardcore-gamers som kastar bort sina liv lyckas rejält, de som lirar... 03/07 Är det skoj EVE? Svårt att sätta sig in i? 03/07 Dem verkar vara allt annat än Blizzard, minsta lilla tecken på att ett område farmas, =nerf så fort som möjligt...en fiende/boss som får casuals players att dö för många gånger....nerf i näste patch. 02/07 Det du skriver stämmer inte. På faneventet så förföljde och trakasserade The Mittani en grabb som var på väg att ta livet av sig. Efter att han fått extremt mycket skit för sitt agerande så bad han dagen efter om ursäkt och sa upp sig från sin position... 02/07 Tack för det FZ. Nu var jag tvungen att aktivera mitt smått dammiga konto hos CCP igen.. =) Någon som har behov av en industrialist/miner i sitt Corp? ;) 02/07 Tackar, nu förstår man lite mer. 02/07 Om bara inlärningskurvan var lika lätt som många andra spel så hade nog EVE varit jävligt stort. Men då hade det väl å andra sidan inte varit en lika storslagen spelvärld. Det här är nog det närmaste verkligheten vi kan komma till Star Wars :D 02/07 Jag som har registrerat mitt 14dagars trial acc, kan jag bara uppgradera det till ett 21dagars trial om man skulle fick en sån från dig till exempel? :) Edit: Nwm, har fått 21dagars utav min polare nu med mera :) 02/07
Skicka en rättelse