De envisa ryktena visade sig stämma. Nästa del i Total War-serien heter Rome 2.

#Total War: Rome 2 släpps till pc nästa år, avslöjar #Sega i ett pressmeddelande.

Ryktet visade sig alltså vara sant. Utvecklaren #Creative Assembly utlovar den största kampanjen någonsin och en ny grafikmotor med kapacitet att rendera tiotusentals soldater med häpnadsväckande detaljrikedom.

– Från den oändligt stora sandlådekampanjen ner till dramat för en ensam soldat siktar vi på att leverera oöverträffad detaljrikedom och skala, berättar den kreativa chefen, Mike Simpson.

Han fortsätter.

– I vårt 25:e år som spelutvecklare känns det passande att återvända till vår mest hyllade era. Teknologin har tagit flera jättesprång sedan originalspelet, och vi är redo att sätta ännu en måttstock för spel.

Hur kommer du erövra? Vilka kommer du svika? Och vilka kommer du offra. Hur långt är du beredd att gå för att härska över Rom?

Intervju med spelets lead designer i brittiska PC Gamer

Samma publikation intervjuar spelets battle designer

Första bilderna:

brr .. stanken som måste varit i tälten när dom marcherat ett år utan att duscha ;) 10/07 Absolut, diplomatin behöver arbete redan som den är idag. Dök upp i huvudet nu att jag även gärna ser att tex generaler till arméerna (utöver familjemedlemmar) ingår i en sorts pool som du kan rekrytera ifrån men att de har olika politiska inställningar... 10/07 OMFG YESSS! 07/07 Oohh, jag gillar idéerna från er båda. Hade också viljat se mer politik och större resurs hantering. Jag hade också viljat se att man kan kämpa sig från att vara en senator eller sådant till att klättra sig upp mot att bli en Kejsare. Då man måste beseg... 05/07 Paiden, du är inne på något intressant där. Utöver resurserna så hade jag tyckt det hade varit häftigt om diplomatin kunde ha en större roll än föregångarna.. Jag föreställer mig att en romersk härskare både är en strategisk general och samtidigt en för... 05/07 Det jag saknar i Total War spelen är en mer strategisk kampanjkarta med lite resurshantering mer likt Europa Universalis och dess Rome-variant. Jag skulle vilja se att provinser har olika resurser som tex trä, järn, bra hästar mm och att du måste se til... 04/07 Håller faktiskt med här... Jag tycker dom borde låta en välja om man vill spela lite mer avancerat eller i LuLz-mode. Typ en sån knapp som fanns i tidigare spelen "Auto-manage" för dom som inte tycker om att micro-managea, och för oss andra är det bara... 03/07 blir nog ett 680 för att kunna maxa inställingarna i 25+ fps på 1920*1080 03/07 hahaha så roligt inlägg, speciellt när man såg tummarna på bilden xD 02/07 Varför gråta över Empire, när Rome 2 Total War kommer !! Hoppas på riktigt häftiga strider som i Shogun 2, tyckte dem var lite långsamma i Medieval 2 men fortfarande kungliga spel.. Jag vill ha Rome 2 Total War !! argelaregelel.. 02/07
Skicka en rättelse