"Vi kommer att vara ett 100 procent digitalt företag, punkt. Det kommer att bli så. Det är oundvikligt", säger Frank Gibeau, varumärkeschef på Electronic Arts, i en intervju.

#Electronic Arts digitala försäljning ökar i mycket snabb takt. I en intervju med Gamesindustry berättar Frank Gibeau, varumärkeschef på företaget, att de kommer att bli helt digitala så småningom.

– Det ligger nära i framtiden. Det kommer. Vi har ögonen på det och vi är förtjusta över det. Spelhandeln är en toppen kanal för oss och vi har fantastiska kontakter med våra partners där. Men samtidigt är den ultimata relationen den som vi har med gamers. Om spelaren vill ha spelet genom en digital nedladdning och känner att det är det bästa sättet att få spelet, så ska vi erbjuda det. Det innebär också många förbättringar för vårt företag eftersom det låter oss behålla mer av pengarna som vi tjänar.

Frank Gibeau menar att spelindustrin i stort växer och i synnerhet den digitala. På grund av strömnings- och molnteknologi och andra lösningar kommer plastfodralen och skivorna att försvinna.

– Vi kommer att vara ett 100 procent digitalt företag, punkt. Det kommer att bli så. Det är oundvikligt, konstaterar han.

Köper du helst dina spel digitalt eller är plastbiten i hyllan viktig för dig?

Lite surt för oss som gick på det där med mobilt bredband och taken som plötsligt upprättades. Enda möjligheten är spel på skivor. 17/07 Då är jag ledsen att medela att du inte alls har någon förståelse för hur priser sätts. Om utgivarna har egna butiker och inte behöver dela med sig till distributörer så kommer priserna snarare att sjunka. Åter igen, pga konkurrens. Och gamers kommer... 05/07 Nu vet jag inte vad som har hänt men mitt svar var ju ett svar på ditt ifrågasättande om varför det skulle bli dyrare i digital form, och det svarar du ju själv på genom att nämna tillgång och efterfrågan. Du frågar ju ovan varför i helvete spel ska bli... 05/07 Suck... Det är skillnad på när det finns två st alternativ, eftersom de konkurrerar med varandra. När det bara finns ett alternativ så konkurrerrar det endast med sig självt. Det är dyrare att köpa det online nu för att det är mer bekvämt för folk att... 04/07 Du svarar på din egna fråga "Varför i helvete skulle det bli dyrare i "digital form" aka nedladdning?", eller svarar du på min kommentar om att det visst är dyrare online? 04/07 Det blir att köpa på sig ett par spel så man har lite ett par år framöver tills trenden vänder. Jag kan tänka mig att köpa små- och indiespel digitalt för småsummor men inte AAA titlar. Allt digitalt, vad tänker dom med!!? 04/07 JAg betalar gärna lite mer för att slippa plastskivan. Det har blivit så de senaste åren. 04/07 DD behöver 2 saker för att jag ska gå över till det. 1. Sänka priserna till rimliga nivåer 2. Kunna kolla på sin spelsamling i en virtuell spelhylla som man kan med GoG, även listor etc om man vill det. 04/07 Tycker helt klart det är härligare att gå till en spelbutik och kolla runt, och så är det ju mycket snyggare att ha en hylla full med fina spel, det är ju som små konstverk :) dessutom så har jag så segt nät här ute i skogen, så skulle inte kunna ladda... 03/07 Tillgång och efterfrågan. Om människor är villiga att betala mer för spel på steam eller dylikt för att det är bekvämligare än att gå till butiken så sätts priset efter det. Dvs, om inte _tillräckligt_ många är villiga att betala ett visst pris så går... 03/07
Skicka en rättelse