Minns du miniliret där ditt mål var att komma så högt upp som möjligt i det överdrivet frusna tornet? Mer är att vänta, låter originalets skapare meddela.

För en mängd år sedan släpptes det svenskutvecklade Icy Tower, ett spel av den mindre skalan där ditt mål helt enkelt var att komma så högt som möjligt i ett fruset torn. Liret har provats av miljontals spelare över hela världen, och har dykt upp i turneringar på exempelvis tidigare rundor av datorfestivalen Dreamhack. En uppföljare är nu på väg, Icy Tower 2, som väntas ut på marknaden under året till iOS-maskiner.

– När jag ursprungligen skapade Icy Tower var det egentligen aldrig meningen att det skulle spelas utanför min vänkrets. Jag hade inte en aning om vilken galen succé det skulle bli. Det känns verkligen roligt att Harold nu dyker upp för Apples iOS i ett helt nytt äventyr och det känns nästan ännu roligare att vi lyckats få till en ny titel som svarar upp mot allt man förväntar sig av Icy Tower, säger upphovsmannen Johan Peitz från #Free Lunch Design.

Föregångaren finns numer tillgänglig till såväl diverse telefoner som gratis till pc via spelets sajt. Eller facebook, om du nu skulle uppskatta lite socialt ishoppande.

Skicka en rättelse